Маринуємо огірки без «заморочок» і стерилізації

Дуже просто маринуємо огірки. Я все життя використовую тільки цей спосіб маринування огірків. Цей спосіб найпростіший. Він перейшов до мене, так би мовити «у спадок» від мами, а їй від бабусі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Головне, що мені в ньому подобається, це те, що не потрібно нічого стерилізувати, кип’ятити банки, кришки. Тому що головна особливість цього методу – збереження банок довго в гарячому вигляді.

Називається такий спосіб – метод подвійної заливки. У всякому разі так його називала мама, і так називаю я.

Отже, маринуємо огірки.

1. Миємо огірки.

2. Потрібно в городі нарвати листя чорної смородини, петрушки, кропу і 1 головку часнику. Часник потрібен з листям, тому що листя теж ріжемо в банку. А кріп потрібен з «парасольками», тому що вони найдухмяніші.

Маринуємо огірки без «заморочок» і стерилізації

3. Потрібні такі спеції: лаврове листя, перець, гвоздика, запашний перець.

4. Миємо банки, кришки (з запасом, раптом якась кришка виявиться поганою). Ще знадобиться кришка з дірочками, зливати воду:

5. У всі банки розкладаємо спеції. На 1 л. банку: лаврове листя – 1 лист, перець – 2-3 горошку, гвоздика – 1-2 шт, лист чорної смородини – 1 шт, часник, петрушка і кріп.

6. Ставимо в каструлі кип’ятити воду. Просто воду.

7. Розкладаємо в банки огірки, зверху петрушка, часник, кріп і лист чорної смородини.

Маринуємо огірки без «заморочок» і стерилізації

8. Заливаємо в банки гарячий (тільки що кипілий) кип’яток, прикриваємо кришкою. Залишаємо постояти на 30-40 хвилин.

9. Зливаємо воду з банок назад в каструлю.

Маринуємо огірки без «заморочок» і стерилізації

10. Кип’ятимо злиту (запашну) воду. У неї додаємо (з розрахунку на 3 літрові банки або на одну 3-х літрову): 3-4 ст. ложки цукрового  піску, 70 гр. великої солі.

11. Як закипить, додаємо в розсіл 1 неповну ст. ложку оцтової 70% есенції (або 6-7 ст. ложок 9% оцту).

12. Гарячим розсолом заливаємо огірки, закриваємо кришки, перевертаємо.

Маринуємо огірки без «заморочок» і стерилізації

13. Укутуємо, щоб довго зберігалося тепло.

14. Залишаємо на добу.

15. Коли відкриєте, виявиться, що огірки все ще гарячі. Потрібно, щоб вони охололи, а потім прибираємо на зберігання (наприклад у підпілля).

Маринуємо огірки без «заморочок» і стерилізації

16. Не забудьте наклеїти етикетку з датою. От і все!

Не вдається скопіювати.