Баклажани з шампіньйонами та часничком. Смакота, а готується просто!
Таку смакоту я готую кожен сезон для своїх рідних, на пікніки і святкові столи. Вона добра, як в гарячому вигляді, так і холодному. Готується дуже просто, а виходить справжня гастрономічна бомба! З’їдається миттєво! Так що якщо у вас велика сім’я, то краще відразу приготуйте побільше!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Вам будуть потрібні такі продукти:
- 150 г шампіньйонів;
- Два баклажана середнього розміру;
- Одна ріпчаста цибулина;
- 4-5 зубців часнику;
- Спеції, сіль на ваш смак;
- Один великий або два маленьких помідора;
- Зелень на ваш смак;
- За бажанням гострий перчик;
- Олія соняшникова для смаження.
Переходимо до процесу приготування
Баклажан потрібно порізати на кубики, а цибулину дрібненько нашаткувати.
Печериці маленького розміру різати не потрібно. А великі або середні розрізати навпіл або на четвертинки.
У сковорідку налити трохи олії і першими покласти баклажани з цибулею. Трохи обсмажити, а після додати гриби, видавити з допомогою преса часник (можна дрібно натерти), посолити, приправити улюбленими спеціями і розмішати. Я тільки перчу. Обсмажувати 10 хвилин, періодично помішуючи.
Помідори порізати на кубики і додати до овочів. Раджу шкірку зняти, але можете залишити, якщо хочете. Обсмажувати все ще 5-7 хвилин. Після спробувати і якщо овочі всі готові, то можна вимкнути вогонь. Якщо ще щось не готове, то смажте ще кілька хвилин.
За пару хвилин до кінця приготування додати дрібно посічену зелень. Якщо ви любите гостру їжу, то можете додати в закуску трохи гострого перчика.
Таку страву можна подавати не тільки в якості закуски, а й як гарнір. А для вегетаріанців вона стане відмінною самостійною стравою.