Я не думала, що це так просто! Сирний пиріг на швидку руку
Дуже смачний і ніжний сирний пиріг від якого просто неможливо відірватися. Готується дуже легко і просто. Спробуйте обов’язково!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Продукти:
Тісто
- Цукор – 3 ст.л.
- Яйця – 2 шт
- Сіль – дрібка
- Вершкове масло – 180 гр
- Цедра одного лимона
- Борошно – 400 гр
- Розпушувач – 10 гр
Начинка
- Сир 9% – 650 гр
- Цукор – 150 гр
- Сметана – 180 гр
- Яйця – 2 шт
- Крохмаль – 2 ст.л.
Як приготувати сирний пиріг
У глибоку миску розбиваємо два яйця, додаємо цукор, сіль і все добре розмішуємо віночком.
Далі додаємо розм’якшене вершкове масло і все ретельно перемішуємо.
Додаємо цедру одного лимона і знову все перемішуємо.
Наступним етапом додаємо просіяне борошно і розпушувач.
Замішуємо м’яке тісто. Тісто ділимо на 2 частини.
З кожної частини формуємо кульку і загортаємо кожну кульку в харчову плівку.
Один кулька з тіста прибираємо в морозильник а другий просто відкладаємо в сторону.
В окрему миску викладаємо сир, додаємо 2 яйця, цукор крохмаль і сметану.
Все перемішуємо і перетираємо занурювальним блендером.
У форму для випічки розміром 26 * 17 см викладаємо той шматок тіста який відклали в сторону.
Прямо пальцями розподіляємо тісто, розтягуючи його по формі.
Тепер поверх тіста викладаємо сирну начинку і лопаткою розрівнюємо всі краї.
Тепер дістаємо другу частину тіста з морозилки і і натираємо його на на тертці.
Отриману натерту стружку з тіста, викладаємо поверх сирної начинки і розрівнюємо по всій поверхні.
У добре розігріту до 180 градусів духовку ставимо випікатися пиріг приблизно на 40 хвилин.
Готовий пиріг накриваємо серветкою і залишаємо остуджуватися.
Виймаємо пиріг з форми, ріжемо на квадратики, зверху посипаємо цукровою пудрою і кличемо всіх до столу. Смачного!