Налисники без борошна, як готувала ще моя бабуся. Вони просто тануть у роті!
Млинці для налисників виходять дуже ніжними і буквально тануть у роті, а все через те, що вони готуються на молоці і крохмалі. Спробуйте!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Складові
- ✓ Яйце 6 шт.
- ✓ Молоко 0,5 л
- ✓ Крохмаль 5-6 ст. л.
- ✓ Соняшникова олія 1 ст. л.
- ✓ Сир 300 г
- ✓ Цукор за смаком
- ✓ Сметана за смаком
- ✓ Вершкове масло за смаком
Рецепт приготування
Збийте 5 яєць з цукром.
Потім додайте крохмаль, постійно перемішуючи яєчну суміш.
Грудочок не повинно бути.
Влийте молоко і соняшникову олію. Змішайте.
Дайте постояти 15 хвилин. Тісто буде рідке.
Змастіть сковороду соняшниковою олією або шматочком сала один раз.
Смажте млинці тільки з одного боку!
Приготуйте начинку. Сир перетріть з цукром і 1 яйцем.
Мак і родзинки дають за бажанням.
На готові млинці викладіть начинку з сиру.
Загорніть так, як вам подобається.
Викладіть налисники в каструльку, казанок або горщик.
Шари потрібно перемастити сметаною і розтопленим вершковим маслом.
Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
З отриманого тіста вийде приблизно 25 тоненьких млинчиків.