Київський торт по сімейному рецепту
Київський торт за цим рецептом готується легко і виходить неймовірно смачним і оригінальним.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування тіста вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- – борошно, 400 г;
- – жовтки, 3шт;
- – цукор, 150 г;
- – масло вершкове, 250 г;
- – сметана, 3 ст.л;
- – сіль, третина ч.л;
- – розпушувач, ч.л;
- – волоські горіхи подрібнені, 3 склянки.
Для приготування безе:
- – цукор, 200 г;
- – білки, 3 шт.
Для приготування крему:
- – масло вершкове, 200 г;
- – згущене молоко варена, 1 банка.
Борошно змішати з сіллю, цукром, розпушувачем. Вершкове масло ріжемо на шматочки і перетираємо з борошном в крихту руками. Додаємо жовтки і сметану будь-якої жирності, перемішуємо лопаткою і далі вимішуємо руками. Тісто виходить м’яким і еластичним. Кладемо в холодильник.
Змішуємо білки з цукром і збиваємо до густої і пишної маси, яка не буде опадати.
Тісто ділимо на 3 частини – коржі.
Деко зі зворотного боку застилаємо пергаментом і розгортаємо тісто.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 6 – 7 хвилин.
Другу частину тіста розкочуємо і змащуємо білковою масою. Випікаємо 10 хвилин.
Третій корж випікаємо також, як і другий. Коржі остудити.
Збиваємо розм’якшене вершкове масло і додаємо згущене молоко, збиваємо разом.
Формуємо торт, перемазуючи коржі кремом, прикрашаємо на свій смак і ставимо в холодильник на кілька годин для просочення.