Ледачі пиріжки «П’ятихвилинки». Пишні, м’які і не осідають: секрет в приготуванні
Один з найпростіших рецептів ароматних і пишних пиріжків на кефірі з начинкою з яєць і зелені. Приготування не займає багато часу, тому страву можна зробити на швидку руку перед приходом гостей.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 400 мл;
- вода, 50 мл;
- яйця, 2 шт;
- цукор і сіль по 1 ч.л;
- борошно, 350 г;
- сода, 0.5 ч.л;
- соняшникова олія, 2 ст.л;
- яйця варені, 4 шт;
- зелена цибуля і кріп по пучку.
Процес приготування пиріжків «П’ятихвилинки»
Яйця відварюємо, охолоджуємо, ріжемо дрібними кубиками або тремо на грубій терці.
Зелень і зелену цибулю ріжемо.
Беремо жирний кефір, змішуємо з водою і підігріваємо до 50 градусів.
Порада: кефір може почати трохи згортатися, нічого страшного, так і повинно бути.
Яйця збиваємо з сіллю і цукром за допомогою віночка.
З’єднуємо обидві маси, перемішуємо і всипаємо просіяне борошно, додаємо соду.
Додаємо цибулю і яйця, перемішуємо.
Під час смаження тісто більше не мішаємо, просто зверху ложкою беремо тісто і викладаємо на сковорідку.
Обсмажуємо з двох сторін.
Пиріжки виходять пишним, вони не будуть осідати після того, як їх зняли зі сковорідки. Весь секрет у тому, що ви підігріли кефір.