Апетитна кабачкова запіканка
Я готую цю запіканку щотижня вже багато років. Запіканка з кабачків – супер-соковита, дуже ніжна і без борошна. Готувати одне задоволення – просто і швидко.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбнчка рецептів
Необхідні продукти:
- 700 грам кабачків
- пів пучка кропу
- сіль, перець за смаком
- пів пучка зеленої цибулі
- 2 зубчики часнику
- 1 помідор
- 3 курячих яйця
- 100 мілілітрів молока
- 100 грам сиру
Як приготувати кабачкову запіканку
Відрізаємо у кабачків хвостики і натираємо на грубій терці. Кладемо в миску, солимо і добре перемішуємо руками, видавлюючи зайву вологу з кабачка. А потім відкидаємо на друшляк.
Нарізаємо дрібними шматочками зелень, зелену цибулю і часник. Помідор нарізаємо кубиком.
У миску вбиваємо курячі яйця, вливаємо молоко і додаємо сіль. Все збиваємо вінчиком.
У миску кладемо підготовлені кабачки, додаємо улюблені спеції і перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і кладемо кабачки. Помідори змішуємо із зеленню і часником, викладаємо на кабачки. Зверху виливаємо приготовану суміш.
Натираємо на тертці сир і викладаємо зверху на масу. Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 35-40 хвилин.
Готову запіканку дістаємо, повністю охолоджуємо, виймаємо з форми, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.