Апетитна кабачкова запіканка

Я готую цю запіканку щотижня вже багато років. Запіканка з кабачків – супер-соковита, дуже ніжна і без борошна. Готувати одне задоволення – просто і швидко.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбнчка рецептів

Необхідні продукти:

  • 700 грам кабачків
  • пів пучка кропу
  • сіль, перець за смаком
  • пів пучка зеленої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 1 помідор
  • 3 курячих яйця
  • 100 мілілітрів молока
  • 100 грам сиру

Як приготувати кабачкову запіканку

Відрізаємо у кабачків хвостики і натираємо на грубій терці. Кладемо в миску, солимо і добре перемішуємо руками, видавлюючи зайву вологу з кабачка. А потім відкидаємо на друшляк.

Нарізаємо дрібними шматочками зелень, зелену цибулю і часник. Помідор нарізаємо кубиком.

У миску вбиваємо курячі яйця, вливаємо молоко і додаємо сіль. Все збиваємо вінчиком.

У миску кладемо підготовлені кабачки, додаємо улюблені спеції і перемішуємо.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і кладемо кабачки. Помідори змішуємо із зеленню і часником, викладаємо на кабачки. Зверху виливаємо приготовану суміш.

Натираємо на тертці сир і викладаємо зверху на масу. Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 35-40 хвилин.

Готову запіканку дістаємо, повністю охолоджуємо, виймаємо з форми, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.