Влітку готую такі чебуреки з кабачків: виходить незрівнянно смачно
Сьогодні я хочу вам запропонувати приготувати з цього незвичайного овоча смачні чебуреки. І причому вам не доведеться для них замішувати тісто, а потім довго його розкатувати.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування чебуреків потрібно:
Кабачкова основа:
- Молоді кабачки – 1-2 шт. (загальною вагою 300 г)
- Зелень кропу – 2-3 гілочки (приблизно 25 г)
- Куряче яйце (відбірної категорії) – 1 шт.
- Кефір (будь-якої жирності) – 70-80 мл
- Сіль – неповна чайна ложка
- Мелений перець – щіпка
- Пшеничне борошно – 150 г
Начинка:
- Фарш м’ясний – 200 г
- Ріпчаста цибуля – 1 маленька головка або половинка середньої
- Кефір – 50 мл
- Сушений кріп, чорний мелений перець – за смаком
- Сіль кухонна – 0,5-075 ч. л.
Як приготувати чебуреки з кабачків
Традиційно миємо і просушуємо молоденькі кабачки, відрізаємо у них кінчики. Чистити їх не потрібно! Потім беремо глибоку миску, терку і грубо натираємо кабачки. Вливаємо до них кефір і додаємо дрібно нарізаний кріп. Вбиваємо яйце, солимо і перчимо.
Ретельно перемішуємо кабачкову масу за допомогою вилки або ложки.
Тепер додаємо борошно. Спочатку просіюємо його окремо, а потім невеликими частинами висипаємо до кабачків і добре перемішуємо. Намагаємося не допускати появи грудочок.
Поступово висипаємо все борошно. Вийде липке, рідкувате тісто. Його консистенція буде близька до тіста на оладки. Поки відставляємо його в сторону і займаємося приготуванням начинки.
В окрему миску викладаємо фарш. Цибулю подрібнюємо блендером або натираємо на середній / грубій терці і додаємо до фаршу. Сюди ж вливаємо кефір, кладемо спеції і сіль. Кріп можна використовувати і свіжий, але у мене закінчився – весь пішов на тісто.
Перемішуємо начинку за допомогою вилки, домагаючись максимально однорідності. Готово!
Тепер приступаємо до смаження. Сковорідку змащуємо невеликою кількістю соняшникової олії. Це дуже зручно робити за допомогою силіконового пензлика. Потім кладемо трохи кабачкового тіста і розподіляємо його по дну сковорідки максимально тонким шаром. У мене є невелика сковорідка, тому я розподіляю тісто по всій площі.
Якщо у вас сковорідка великого діаметру, можна просто сформувати круглий млинець зручної вам величини, не обов’язково доходити до самих бортів. Готуємо на малому вогні кілька хвилин, поки тісто не схопиться.
Акуратно перевертаємо млинець на другу сторону і смажимо ще кілька хвилин.
Потім візуально ділимо кабачковий млинець навпіл і на 1 половину наносимо тонкий шар фаршу.
Накриваємо начинку порожньою стороною млинця, притискаємо лопаткою краї нашого чебурека. Обсмажуємо по 2-3 хвилини з кожного боку, до рум’яної скоринки і готовності фаршу.
Подаємо кабачкові чебуреки зі сметанним соусом (сметана + дрібно нарізана свіжа зелень), овочами, різними салатами. Незважаючи на те, що начинка складається переважно з м’яса, навіть в холодному вигляді закуска залишається дуже смачною.