Кукурудзяні профітролі без цукру на рослинній олії
Розмітаються на раз, два, три!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Складові:Для тіста:
- кукурудзяна мука – 100 г,
- яйця – 2 штуки,
- фруктоза – 0,5 склянки,
- вода – 125 г,
- рослинна олія – 50 г.
Для крему:
- какао – 3 ст.л.,
- кокосове молоко – 125 г,
- фруктоза – 3/4 склянки,
- жовтки – 2 штуки,
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст.л.
Приготування:
Кладемо олію в каструлю, наливаємо воду і ставимо на вогонь. Змішуємо борошно з фруктозою.
Коли вода з олією закипить, вимикаємо вогонь, висипаємо борошно з фруктозою і швидко перемішуємо дерев’яною лопаткою.
Перекладаємо масу в миску і вводимо по одному яйця, швидко перемішуючи вінчиком.
Формуємо невеликі кульки, злегка приплющуємо зверху. За товщиною повинно вийти трохи менше 1 см.
Нагріваємо духовку до 150-180 С і випікаємо до золотистої скоринки.
Для крему : змішуємо всі інгредієнти і ставимо на водяну баню, і готуємо постійно помішуючи вінчиком до загусання.
Начиняємо профітролі і насолоджуємося!
Смачного!