Торт на сковороді. Ніякої духовки і розкочування коржів
Торт на Сковороді. Духовку включати не доведеться, тому що цей торт готується на сковороді і розкачувати нічого не потрібно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Справжнє свято для любителів солодкого!
Складові
Для тіста:
- Яйце – 2шт.
- Цукор – 200г
- Ванілін – 0,5 г
- Какао порошок – 2 ст.л
- Масло вершкове – 50г
- Сода гашене – 1 ч.л
- Молоко – 300мл
- Борошно – 200г
Для крему:
- Сметана – 500 г
- Цукрова пудра – 2-4 ст.л
- Зливи — 400 г
- цукор — 100 г
- Крохмаль – 1 ст.л.
Рецепт приготування
У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо 200 г цукру, додаємо ванілін і збиваємо все міксером або вінчиком.
Вершкове масло 50 г розтопити, охолодити і додамо до збитих яєць. До двомстам грамам борошна додаємо какао порошок 2 ст.л. перемішуємо і просіваємо в тісто.
Перемішуємо, тепер поступово додаємо 300 мл молока. До однорідності. Тепер додаємо 1 ч.л. соди і гасимо її лимонним соком.
Перший раз Сковороду змащуємо маслом, наливаємо тісто, закриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні хвилини 3.
Як тільки верх буде в дірочку і не буде сирого тіста, перевертаємо і готуємо другу сторону приблизно 1 хвилину. Знімаємо.
Беремо 400 г слив, видаляємо кісточки перекладаємо в сотейник, і варимо під кришкою хвилин 5, так буде легше подрібнити блендером.
Тепер в отримане пюре додаємо 100 г цукру, 1 ст. л крохмалю розведемо невеликою кількістю води і додамо до пюре.
Варимо все на середньому вогні 2-3 хвилини до загустіння. Дамо джему охолонути.
У миску кладемо 500 г сметани, додаємо за смаком цукрову пудру. І перемішуємо вінчиком. Крем готовий.
Збираємо торт. Коржі підрівнюємо. Змащуємо сметанним кремом, через кожні два коржа кладемо джем. Змащуємо верх і боки тортика.
Прикрашаємо за своїм бажанням. Тепер тортику дамо добре просочитися, 3-4 години, а краще на ніч в холодильнику.
Смачного!