По справжньому смачна закуска. Ніколи не перестану готувати кабачки таким методом
Запечені в духовці кабачки вже нікому не будуть в дивину. Але така запіканка, точно буде вам до смаку, і ви будете її робити не тільки просто на вечерю, а й подавати на святковий стіл.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки молоді, 4 шт;
- часник, 4 зубчики;
- майонез, 200 г;
- сіль;
- кріп, добрий пучок.
Для приготування домашнього майонезу потрібні:
- олія соняшникова, 150 мл;
- яйце, 1 шт;
- сіль, третина ч.л;
- цукор, чверть ч.л;
- гірчиця, 0.5 ч.л.
Процес приготування запіканки з кабачків
Кабачки промиваємо і витираємо, ріжемо порційними кружечками.
Солимо кабачки і обсмажуємо на олії до золотистого кольору і охолоджуємо.
У блендері змішуємо всі інгредієнти для майонезу та перебиваємо занурювальним блендером до пишності і однорідності.
Часник і зелень дрібно нарізаємо і змішуємо з майонезом.
Порада: можна взяти вже готовий майонез, просто в нього для смаку ще додайте трохи гірчиці.
У ємність викладаємо шар кабачків, змащуємо соусом, наступний шар і знову соус. Таким чином заповнюємо всю ємність.
Тепер ви можете частину подати в теплому вигляді до столу, а другу частину накрити кришкою і відправити страву на ніч в холодильник. Коли кабачки промаринуються, виходить дуже пікантна закуска, яка відмінно гармонує з м’ясними та рибними стравами, молодою відвареною картоплею. Приготуйте і ви не пошкодуєте.