Кабачкову ікру готую тільки так: найкраща закуска
Кабачкова ікра – це традиційне страва, яку завжди готують в сезон свіжих овочів. Можна відразу подавати на стіл, зробити багато баночок заготовок і взимку насолоджуватися такою смакотою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки, 1.6 кг;
- морква, 500 г;
- цибуля, 400 г;
- сіль, 2 ч.л;
- цукор, 1 ч.л;
- олія соняшникова, 4 ст.л;
- оцет 9%, 1 ст.л;
- соус томатний або паста, 2 ст.л;
- спеції.
Процес приготування кабачкової ікри
У каструлю наливаємо трохи олії, змащуємо дно і стінки.
Порада: якщо у вас молоді кабачки, тоді м’якоть з насінням не прибираємо, а у стиглих, краще прибрати.
Ріжемо кабачки і моркву, цибулю кубиками.
На сковорідці обсмажуємо трохи моркву, до напівм’якості.
Кабачки викладаємо в каструлю і тушкуємо на невеликому вогні.
Моркву змішуємо з цибулею і продовжуємо тушкувати.
Порада: олії додавайте стільки, щоб овочі добре тушкувалися, щоб не пригорали.
В овочі додаємо томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.
Готові овочі додаємо до кабачків, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні. Не забудьте додати за смаком перець.
Всипаємо сіль і цукор, перемішуємо, тушкуємо до готовності овочів. Можна перевіряти по моркві – якщо м’яка, значить вже готове.
В середньому, процес тушкування займаємо 30 хвилин.
Додаємо спеції, часник і тушкуємо пару хвилин вливаємо оцет і тушкуємо ще 1 – 2 хвилини.
Перебиваємо масу блендером, тушкуємо трохи і розкладаємо по стерилізованим баночках і закручуємо кришками.
Після охолодження, ставимо на зберігання в комору або підвал.
Перед тим, як влити оцет, спробуйте, щоб додати за смаком сіль, цукор і спеції.
Кабачкова ікра виходить ніжною, ароматною, густою, ідеальна закуска на стіл і намазка на бутерброди.