Гості не повірили, що тут тільки кабачок, куряча грудка і яйце (без борошна, манки, крохмалю). М’яса всього 40%, а як котлети

Виходять дуже ніжні, соковиті, з ароматом спецій не то оладки, не то котлетки. Це рецепт правильного харчування, тому що в ньому НЕ буде ні борошна, ні манки, ні картоплі, ні крохмалю. А щоб було зовсім правильно, ці оладки можна запекти в духовці або приготувати на водяній бані. Ну і останнє, що хочу сказати, робити ці котлети – оладки від сили півгодини.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Отже готуємо.

Один середній молоденький кабачок ріжемо великими кубиками, щоб потім його можна було пропустити через м’ясорубку або перебити блендером.

Також на великі шматки ріжемо цибулю.

Тепер беремо куряче філе і ріжемо його на такі ж шматочки, що підходить для блендера або м’ясорубки. У цьому рецепті необхідно використовувати саме курячу грудку, тому що вона добре вбере в себе сік кабачка.

Спочатку викладаємо в чашу комбайна (або блендера) кабачки, цибулю, часник і перетворюємо їх в однорідну масу.

Потім додаємо сюди курячу грудку і знову пробиваємо комбайном до отримання однорідної маси.

Ось така маса повинна у нас вийде.

Викладаємо цю масу в чашу.

Тепер вбиваємо сюди одне яйце і додаємо дві столові ложки вівсяних пластівців. Попередньо ці вівсяні пластівці я подрібнити блендером до дуже дрібного стану, майже муки.

Відразу додаємо сіль, чорний мелений перець, трохи сушеного часнику, і спецій для курки. До складу моїх спецій для курки входить мелений коріандр, хмелі-сунелі, солодка паприка, сушені базилік і петрушка.

Далі перемішуємо все, і наша маса для котлет – оладок готова.

Смажимо ці оладки на невеликій кількості добре розігрітої олії по парі хвилин з кожного боку. Масу на сковороду я викладаю ложкою, а потім надаю їй форму котлетки.

Смажимо без кришки, щоб через пару котлетки без стиснення, і уникнути надмірного витікання соку всередині.

І ось так швидко, дійсно за півгодини, я наготувала цілу гору смачних котлеток на вечерю своїй родині.

Не вдається скопіювати.