Кабачки з сиром: хрустка закуска, запечена в духовій шафі
Сезон кабачків вже почався, скоро овочів буде дуже багато і потреба в оригінальних методах приготування виросте в рази. Кабачки в духовці виходять хрусткими та смачними, процес приготування набагато простіше, чим смаження на сковорідці. Кабачки краще брати молоді.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- кабачки – 500 гр;
- борошно – 2 ст л;
- сир – 50 гр;
- соняшникова олія – опційно;
- зелень, часник сухий, перець, сіль, чилі і паприка – за смаком.
Покроковий процес приготування:
Вимиті просушені кабачки нарізаємо кружками, ширина не більше 5 мм.
Присолюємо, даємо постояти чверть години, поки виходить рідина. Зливаємо і знову просушуємо за допомогою рушників з паперу.
На деко кладемо пергаментний лист.
З’єднуємо борошно, сіль, перець, приправи (можна взяти іншу за своїм смаком). Всипаємо в пакет, кладемо туди кабачки.
Перетрушуємо, розкладаємо по деко.
Розігріваємо духову шафу до 210 С. Кабачки посипаємо натертим сиром, відправляємо в духовку на 20 хвилин.
Січемо будь-яку зелень, присипаємо готові кабачки і подаємо до столу.
Такі кабачки ідеально поєднуються з різними соусами, наприклад, сметанно-часниковим. Подавати можна окремо або як гарнір до основних страв.