Кабачки з сиром: хрустка закуска, запечена в духовій шафі

Сезон кабачків вже почався, скоро овочів буде дуже багато і потреба в оригінальних методах приготування виросте в рази. Кабачки в духовці виходять хрусткими та смачними, процес приготування набагато простіше, чим смаження на сковорідці. Кабачки краще брати молоді.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • кабачки – 500 гр;
  • борошно – 2 ст л;
  • сир – 50 гр;
  • соняшникова олія – опційно;
  • зелень, часник сухий, перець, сіль, чилі і паприка – за смаком.

Покроковий процес приготування:

Вимиті просушені кабачки нарізаємо кружками, ширина не більше 5 мм.

Присолюємо, даємо постояти чверть години, поки виходить рідина. Зливаємо і знову просушуємо за допомогою рушників з паперу.

На деко кладемо пергаментний лист.

З’єднуємо борошно, сіль, перець, приправи (можна взяти іншу за своїм смаком). Всипаємо в пакет, кладемо туди кабачки.

Перетрушуємо, розкладаємо по деко.

Розігріваємо духову шафу до 210 С. Кабачки посипаємо натертим сиром, відправляємо в духовку на 20 хвилин.

Січемо будь-яку зелень, присипаємо готові кабачки і подаємо до столу.

Такі кабачки ідеально поєднуються з різними соусами, наприклад, сметанно-часниковим. Подавати можна окремо або як гарнір до основних страв.

Не вдається скопіювати.