20 простих рецептів вишні у власному соку на зиму
Хочеш зробити на зиму смачні заготовки? Не забудь про вишню у власному соку! Ароматну ягоду можна використовувати для приготування компотів, випічки, вареників або млинців. Розповідаємо 20 кращих рецептів!
Про це пише Мій Світ, за матералами Скарбничка рецептів
Щоб видалити черв’ячків, перед приготуванням замочи вишню на півгодини в солоній воді.
1. Вишня без кісточок у власному соку
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 склянка цукру.
Приготування: вишню промий, обсуши і видали кісточки. Змішай ягоди з цукром, склади в чисті банки і залиш в теплі на годину. Простерилізуйте 15 хвилин і закатай.
2. Вишня з кісточками у власному соку
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 250 г цукру.
Приготування: вишню перебери, промий і обсуши. Ягоди склади в банки разом з цукром і прибери в сторону на годину. Простерилізуй вишню 20 хвилин, закатай і переверни догори дном.
3. Вишня з лимонною кислотою
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 250 г цукрового піску, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: підготовлену вишню засип цукром і залиш на годину в теплі. На повільному вогні доведи до кипіння, провари 15 хвилин, поклади лимонну кислоту і вари ще 5 хвилин. Розклади по чистим банкам, закатай, загорни і вкутай теплим рушником.
4. Вишня у власному соку без цукру
Тобі знадобиться: 1 кг вишні.
Приготування: Вишню промий, обсуши, склади в чисті банки і залиш на 1,5-2 години, щоб з’явився сік. Простерилізуй банки з ягодами 15 хвилин і закатай.
5. Вишня з лимонним соком на зиму
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 500 г цукру, 50 мл лимонного соку.
Приготування: вишню перебери, промий і обсуши. Склади ягоди в глибокий тазик, засип цукром, накрий кришкою і прибери в сторону на годину. На повільному вогні провари 15 хвилин, додай лимонний сік і через 10 хвилин розклади по банкам. Закатай, переверни догори дном і вкутай теплою ковдрою.
6. Вишня у власному соку в духовці
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 300 г цукру.
Приготування: підготовлену вишню змішай з цукром, розклади по банкам і прибери в сторону на півгодини. Постав банки з ягодами в духовку і прогрівай при температурі 120 градусів поки сік не заповнить їх до верху. Закатай і вкутай теплим рушником на добу.
7. Вишня з корицею у власному соку
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 ч.л. меленої кориці, 1 склянка цукру.
Приготування: вишню промий, обсуши, змішай з цукром, корицею і розклади по банкам. Накрий кришками і залиш на годину в теплі, щоб з’явився сік. Простерилізуй 20 хвилин і закатай.
8. Вишня, консервована з к0ньяком
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 200 мл коньяку, 300 мл води, 4 склянки цукру.
Приготування: скип’яти воду з цукром, поклади підготовлену вишню і провари 10 хвилин. Виклади вишню в стерилізовані банки, а сироп змішай з к0ньяком і додай у ягоди. Закатай, переверни догори дном і залиш в теплі на добу.
9. Варення з вишні з желатином
Тобі знадобиться: 1 кг вишні без кісточки, 400 г цукру, 2 ст.л. желатину.
Приготування: змішай желатин з цукром. Отриманою сумішшю засип вишню, накрий кришкою і залиш на 2 години. На повільному вогні провари масу 3 хвилини після закипання, розклади по банкам і закатай.
10. Перетерта вишня з цукром
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: ягоди промий і обсуши. Видали кісточки і подрібни вишню в блендері. Змішай масу з цукром, лимонною кислотою і на повільному вогні провари 10 хвилин. Розклади в стерилізовані банки і закатай.
11. Перетерта вишня з желатином
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 кг цукру, 50 г желатину.
Приготування: Вишню промий, видали кісточки і подрібни занурювальним блендером. Отриману масу провари 10 хвилин на повільному вогні. Змішай желатин з цукром і поклади в каструлю. Прогрій все разом 5 хвилин, розклади по банкам і закатай.
12. Вишня з агар-агаром
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1,5 кг цукру, 15 г агар-агар, 100 мл води.
Приготування: вишню промий, засип цукром в глибокому тазику і прибери на 2 години. Агар-агар змішай з водою і залиш на 10 хвилин набухати. На повільному вогні доведи вишню до кипіння і провари 8 хвилин. Тонкою цівкою влий воду з агар-агаром і вари ще 5 хвилин. Розлий по банках, закатай і переверни догори дном.
13. Ароматна вишня у власному соку
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1800 г цукру, 3 горошини запашного перцю, 3 бутони гвоздики, 2 зірочки бадьяна, пів палочки кориці, ванілін на кінчику ножа, 5 г лимонної кислоти.
Приготування: підготовлену вишню змішай з цукром і залиш на годину, щоб з’явився сік. На повільному вогні доведи масу до кипіння і вари 5 хвилин. Всип перець, гвоздику, бадьян, корицю, ванілін і готуй 7 хвилин під кришкою. Розклади в підготовлену тару і закатай.
14. Вишня з апельсиновою цедрою у власному соку
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 ст.л. апельсинової цедри, 400 г цукру.
Приготування: ягоди промий, обсуши, змішай з цедрою і цукром. Розклади масу по банках, простерилізуй 15 хвилин і закатай.
15. Варення з вишні з пектином
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 12 г пектину, 1 кг цукру.
Приготування: ягоди підготуй і пересип цукром, змішаним з пектином. Накрий кришкою і прибери в сторону на 3 години. На повільному вогні провари масу 10 хвилин, розклади по банкам і закатай.
16. Вишневе варення з шоколадом
Тобі знадобиться: 1 кг вишні без кісточок, 100 г гіркого шоколаду, 4 склянки цукру.
Приготування: вишню промий, засип цукром і прибери на ніч в холодильник. Вранці провари на повільному вогні 10 хвилин і остуди. Повтори процедуру двічі. Втретє додай розламаний на дрібні шматочки шоколад, провари 5 хвилин і розклади по банкам.
17. Вишневе варення з содою
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 2 г соди, 1 склянка цукру.
Приготування: вишню промий, видали кісточки і пропусти через м’ясорубку. Провари масу на повільному вогні 40 хвилин. Всип соду, цукор і продовжуй уварювати варення ще 40 хвилин. Розлий по чистим банкам і закатай.
18. Вишня з м’ятою у власному соку
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 3 гілочки м’яти, 800 г цукру, 5 г лимонної кислоти.
Приготування: підготовлену вишню засип цукром і залиш на ніч, щоб з’явився сік, після прокип’ятити 10 хвилин. Додай дрібно нарізану м’яту, лимонну кислоту і продовжуй готувати ще 5 хвилин. Гаряче варення розлий по банках і закатай.
19. Вишня, консервована у власному соку
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1200 г цукру, 3 ст.л. лимонного соку.
Приготування: у глибокій каструлі засип вишню цукром і залиш на 2-3 години. На повільному вогні провари ягоди 5 хвилин, вимкни і остуди. Через годину повтори дії, тільки вари вже 7 хвилин. Втретє додай лимонний сік, провари 10 хвилин, розклади по банкам і закатай.
20. Вишня у власному соку в мультиварці
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1200 г цукрового піску.
Приготування: вишню підготуй і склади в чашу мультиварки разом з цукром. Закрий кришку і готуй на програмі «Тушкування» 2 години. Після звукового сигналу розклади варення по стерилізованим банкам і закатай.