Мохіто на зиму готую 6 літрів відразу: хоч з м’ятою, хоч з мелісою! Ароматний і свіжий напій

Ароматний і свіжий напій готується дуже просто, набір продуктів – мінімальний. За бажанням, для оригінальності, можна підфарбувати компот харчовим барвником на свій смак.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • м’ята свіжа, кілька пучків;
  • вода, 6 л;
  • цукор, 800 г;
  • лимони, 3 шт;
  • барвник за бажанням.

Процес приготування

М’яту промиваємо і струшуємо від крапель води. Банки стерилізуємо разом з кришками.

Лимон добре промиваємо і ріжемо часточками разом зі шкіркою, кісточки прибираємо.

У банки розкладаємо часточки лимона і пучки м’яти.

У киплячій воді розчиняємо цукор, варимо пару хвилин до його повного розчинення.

Порада: на цьому етапі ви можете в сироп додати барвник за бажанням.

Розливаємо сироп в банки і закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо остигати.

Мохіто на зиму готую 6 літрів відразу: хоч з м'ятою, хоч з мелісою! Ароматний і свіжий напій

Компот зберігається в коморі або в підвалі.

У напій можна ще додавати апельсин, але, щоб в компоті не з`явилася гіркота, спочатку натираємо цедру, потім зрізаємо білу частину, яка і надає напою гіркуватий смак. Сам апельсин також ріжемо часточками або просто видавлюємо в сироп сік, даємо йому покипіти пару хвилин. М’яту можна замінити мелісою.

Не вдається скопіювати.