Та сама Закарпатська ковбаса Гурка. Неймовірна смакота
Домашня ковбаса виходить соковитою, ніжною, з легкими пікантними нотками. Набір продуктів для такої страви самий мінімальний – печінка, серце і легені, а виходить справжня ресторанна закуска.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- печінка, легені і серце, 2 кг;
- рис, 1 кг + вода, 2 л;
- перловка, 500 г + вода, 1 .5 л;
- цибуля, 5 шт;
- свиний жир (смалець), 5-6 ст.л;
- сіль, перець, чебрець та інші спеції за смаком;
- кишки.
Процес приготування ковбаси
М’ясні продукти варимо в солоній воді до готовності.
Коли печінка, легені і серце охолоне, перекручуємо за допомогою м’ясорубки.
Рис і перловку добре промиваємо.
Порада: якщо хочете, щоб каші швидко зварилися, замочуйте на ніч у холодній воді.
Варимо окремо перловку і рис в підсоленій воді. Охолоджуємо.
Якщо немає свинного сала, можна брати соняшникову олію.
Цибулю подрібнюємо м’ясорубкою або блендером і викладаємо в розігріту олію або жир і тушкуємо до готовності.
Всипаємо паприку, спеції, добре перемішуємо і вимикаємо вогонь.
Рис змішуємо з перловкою, цибулею на жиру, фаршем. Масу добре вимішуємо до повної однорідності.
Додаємо чебрець та інші спеції на ваш смак, солимо і перчимо.
Заповнюємо кишки цією масою, проколюємо голкою ковбаски, щоб вони не лопнули.
Доводимо воду до кипіння (воду трохи солимо) і кладемо ковбасу, кип’ятимо 2 хвилини і відразу виймаємо.
Порада: можна опустити в каструлю сито і в нього укладати ковбасу, потім витягувати з ситом, дати стекти.
Скручуємо равликом і залишаємо охолоджуватися.
Тепер частину ковбасок можна відправити в морозильну камеру на зберігання, а частину обсмажити на олії до рум’яності з двох сторін.
Подаємо таку ковбаску з гірчицею та іншими соусами, з різними гарнірами і салатами.
Якщо ковбаска випадково лопне, нічого страшного, просто збираємо зі сковороди шматочки і подаємо.