Підживлення сіллю. Для солодких, м’ясистих і великих помідорів
Які ж несмачні і неароматні помідори продають в магазинах! Трава травою. Не те що свої, домашні — соковиті, солодкі, м’ясисті. Просто диво і смакота!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
А все завдяки одному не зовсім звичайному підживленню, рецептом якого я і поділюся в сьогоднішній публікації.
Як зробити помідори солодшими і смачнішими
Ще мама мені розповіла про особливе підживлення, в основі якого звичайна кухонна сіль.
Деякі дачники використовують сіль, як добриво для коренеплодів: цибулі, моркви, буряка. Саме завдяки солі їх смак стає солодший.
Але мало хто навіть підозрює, що аналогічним способом можна удобрювати і помідори.
Єдина умова — це вибрати правильно момент для удобрення помідорів сіллю.
Приготування розчину
Все дуже просто. Всі складові для помідорового розчину є на будь-якій ділянці.
У відрі води потрібно розчинити столову ложку солі (без гірки) і склянку деревного попелу.
Готовий розчин потрібно настояти дві доби.
Коли і як підживлювати помідори сіллю
Підживлювати помідори сіллю потрібно в той момент коли на кущі висять вже «гарні» помідори, а не дрібний «горох», перед тим, як вони ось-ось почнуть дозрівати — червоніти.
В цей час і прийшла пора використовувати сольове підживлення.
Поливати помідори готовим розчином потрібно в кількості 0,5 літра на один кущ.
Попіл містить легкозасвоюваний калій, який істотно впливає на якість помідорів.
Їх структура стає більш м’ясистою, наповнюється вітамінами і мінералами.
До речі, завдяки попелу, що міститься в розчині, помідори надалі довше можуть зберігатися в свіжому вигляді.
А сіль, як би це дивно не звучало, збільшує відсоток цукру в помідорах.
Вони виростають набагато солодшими, цукристими і дуже смачні і ароматні.