Пиріг на швидку руку, з будь-якими ягодами або фруктами. Актуальна випічка в літній період

Ніжне тісто з ягідками, виходить дуже пишним і повітряним, м’яким. Такий пиріг готується досить швидко і просто, а результат буде вражаючий.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • соняшникова олія рафінована, 100 г;
  • яйця, 3 шт;
  • сметана, 100 г;
  • цукор, 200 г;
  • сіль дрібка;
  • ванілін;
  • розпушувач, 1 пакетик;
  • борошно, 250 г;
  • вишні, 250 г.

Процес приготування пирога

Ягоди промиваємо, прибираємо кісточки і залишаємо стікати, потім змішуємо з ложкою крохмалю.

Олію з яйцем збиваємо занурювальним блендером до густої маси.

Порада: такий прийом допомагає зробити тісто дуже пишним і повітряним. Але можна збити яйця з цукром і олію додати потім разом зі сметаною.

Решта яйця (2 шт) змішуємо з сіллю, цукром і збиваємо до розчинення цукру і пишності.

Змішуємо обидві маси, додаємо сметану будь-якої жирності і збиваємо до однорідності міксером.

Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, всипаємо в тісто і лопаткою вимішуємо. Тісто виходить середньої густини.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто, викладаємо вишню і заливаємо рештою тістом.

Дно роз’ємної форми застеляємо пергаментом, а боки змащуємо шматочком вершкового масла.

Випікаємо при 180 градусах близько 45 хвилин.

Пиріг на швидку руку, з будь-якими ягодами або фруктами. Актуальна випічка в літній період

Пиріг виходить дуже пишним і повітряним, ароматним.

Охолоджений можна посипати цукровою пудрою або розрізати на 2 коржі, змастити сметанним кремом і зробити невеликий тортик.

Не вдається скопіювати.