Смачне і просте малинове варення без желатину. Ділюся рецептом

Дуже густе і ароматне варення, яке можна не тільки їсти з млинцями, а й використовувати в якості компонента до різних десертів, випічки і морозива.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • малина, 500 г;
  • цукор, 250 г;
  • лимонний сік, 1-2 ч.л.

Процес приготування малинового варення

Пропорції я дала невеликі, але варення виходить настільки смачним і густим, що можете сміливо збільшувати кількість інгредієнтів і варити велику каструлю.

Малину перебираємо і промиваємо, просушуємо. Якщо це чиста, домашня ягода, мити не потрібно.

Засипаємо цукром і вливаємо сік лимона, перемішуємо і відправляємо на 5 хвилин в мікрохвильову піч.

Виймаємо і перемішуємо, знову варимо в мікрохвильовці 10 – 15 хвилин. Якщо через 10 хвилин, густота варення достатня, більше не ставимо в мікрохвильову піч.

Гаряче варення розливаємо по стерилізованим банкам, закручуємо чистими кришками.

Перевертаємо і залишаємо остигати, зберігаємо в підвалі або в коморі.

Варення виходить дуже густим, з яскравим і насиченим кольором, свіжим ароматом. Вам вже вирішувати, чи варто використовувати мікрохвильову піч для варіння джему, але він того вартий.

Не вдається скопіювати.