Смачне і просте малинове варення без желатину. Ділюся рецептом
Дуже густе і ароматне варення, яке можна не тільки їсти з млинцями, а й використовувати в якості компонента до різних десертів, випічки і морозива.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- малина, 500 г;
- цукор, 250 г;
- лимонний сік, 1-2 ч.л.
Процес приготування малинового варення
Пропорції я дала невеликі, але варення виходить настільки смачним і густим, що можете сміливо збільшувати кількість інгредієнтів і варити велику каструлю.
Малину перебираємо і промиваємо, просушуємо. Якщо це чиста, домашня ягода, мити не потрібно.
Засипаємо цукром і вливаємо сік лимона, перемішуємо і відправляємо на 5 хвилин в мікрохвильову піч.
Виймаємо і перемішуємо, знову варимо в мікрохвильовці 10 – 15 хвилин. Якщо через 10 хвилин, густота варення достатня, більше не ставимо в мікрохвильову піч.
Гаряче варення розливаємо по стерилізованим банкам, закручуємо чистими кришками.
Перевертаємо і залишаємо остигати, зберігаємо в підвалі або в коморі.
Варення виходить дуже густим, з яскравим і насиченим кольором, свіжим ароматом. Вам вже вирішувати, чи варто використовувати мікрохвильову піч для варіння джему, але він того вартий.