Радянський рецепт домашнього квасу
Робимо квас своїми руками. Рецепт ще “радянський” перевірений роками.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Що необхідно:
- півбуханця житнього хліба (будь-якого);
- 3 літри кип’яченої води;
- півпачки (25-30 грам) сухих дріжджів;
- півсклянки (125 грам) цукру;
- родзинки.
Приготування
Ріжемо хліб на шматочки і обсмажуємо в духовці до рум’яної кірочки. Вірніше сушимо, без масла. Заливаємо скоринки окропом в 3-х літровій банці і чекаємо охолодження до температури 36-38 градусів.
Після охолодження додаємо половину приготованого цукру і дріжджі розведені в склянці теплої кип’яченої води. Банку прикриваємо кришкою і ставимо на 2 дні в тепле місце, але не на солнце.
Через 2 дня проціджуємо, додаємо ізюм і цукор що залишився. Розливаємо в банки, закриваємо кришками (можна капроновими кришками) і на добу в холодильник.
Смачного!