Радянський рецепт домашнього квасу

Робимо квас своїми руками. Рецепт ще “радянський” перевірений роками.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Що необхідно:

  • півбуханця житнього хліба (будь-якого);
  • 3 літри кип’яченої води;
  • півпачки (25-30 грам) сухих дріжджів;
  • півсклянки (125 грам) цукру;
  • родзинки.

Приготування

Ріжемо хліб на шматочки і обсмажуємо в духовці до рум’яної кірочки. Вірніше сушимо, без масла. Заливаємо скоринки окропом в 3-х літровій банці і чекаємо охолодження до температури 36-38 градусів.

Після охолодження додаємо половину приготованого цукру і дріжджі розведені в склянці теплої кип’яченої води. Банку прикриваємо кришкою і ставимо на 2 дні в тепле місце, але не на солнце.

Через 2 дня проціджуємо, додаємо ізюм і цукор що залишився. Розливаємо в банки, закриваємо кришками (можна капроновими кришками) і на добу в холодильник.

Смачного!

Не вдається скопіювати.