Сицилійська “Капоната” з кабачків
Традиційна сицилійська страва з кабачків, тушкованих разом з іншими овочами: цибулею, помідорами, селерою з додаванням оливок і каперсів. Використовується в гарячому вигляді як самостійна страва, гарнір або ж в холодному вигляді як закуска.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- 1 цибулина
- 1 помідор
- 4 зубчики часнику
- половина стебла селери
- 2 кабачка
- сіль, перець за смаком
- дрібка орегано
- дрібка анісу
- 30 грам оливок
- пучок свіжої зелені
Покроковий процес приготування:
Цибулю очищаємо і нарізаємо великими кубиками. Кладемо на сковорідку і обсмажуємо до золотистого кольору.
На помідорі робимо хрестоподібний надріз, кладемо в миску і обшпарюємо кип’ятком. А потім очищаємо від шкірки. У помідора видаляємо серцевину і нарізаємо кубиком.
Часник очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Селеру нарізаємо соломкою.
До цибулі додаємо часник, селеру, перемішуємо і обсмажуємо 1 хвилину.
Кабачок нарізаємо великими кубиками.
У сковорідку додаємо помідори, обсмажуємо 1 хвилину, потім солимо і перчимо до смаку. Все перемішуємо, додаємо орегано і знову перемішуємо.
У сковорідку наливаємо масло і кладемо кабачки. Обсмажуємо на сильному вогні. Нарізаємо оливки.
В кабачки додаємо томатну масу, оливки, аніс і все перемішуємо. Готову страву подаємо з сухариками і подрібненою свіжою зеленню.