Перець маринований на зиму: смачний гострий перець круглий рік

Перець гіркий маринований на зиму. Економно, швидко і смачно. Що ще потрібно?

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • 1 л – води
  • 2 кг – гострого стручкового перцю
  • 5 ст. ложок – цукру
  • 3 ст. ложки – солі
  • 5 шт – лаврового листа
  • 4 ч. ложки – оцтової есенції

Покроковий процес приготування:

Банки і кришки простерилізуйте звичним для вас методом.

Перець помийте і обріжте плодоніжки. Де насіння надріжте навпіл.

Розкладіть перець по банкам, а воду закип’ятіть. Залийте кип’ятком банки з перцем.

Накрийте кришками і чекайте 20 хвилин поки не охолоне.

Злийте воду з банок в каструлю додайте в неї лавровий лист, сіль, цукор і доведіть маринад до кипіння

У кожну банку з перцем додайте по одній чайній ложці оцтової есенції.

Киплячим маринадом залийте перець і закрутіть кришками.

Через півтора місяці перець можна їсти.