Перець маринований на зиму: смачний гострий перець круглий рік
Перець гіркий маринований на зиму. Економно, швидко і смачно. Що ще потрібно?
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- 1 л – води
- 2 кг – гострого стручкового перцю
- 5 ст. ложок – цукру
- 3 ст. ложки – солі
- 5 шт – лаврового листа
- 4 ч. ложки – оцтової есенції
Покроковий процес приготування:
Банки і кришки простерилізуйте звичним для вас методом.
Перець помийте і обріжте плодоніжки. Де насіння надріжте навпіл.
Розкладіть перець по банкам, а воду закип’ятіть. Залийте кип’ятком банки з перцем.
Накрийте кришками і чекайте 20 хвилин поки не охолоне.
Злийте воду з банок в каструлю додайте в неї лавровий лист, сіль, цукор і доведіть маринад до кипіння
У кожну банку з перцем додайте по одній чайній ложці оцтової есенції.
Киплячим маринадом залийте перець і закрутіть кришками.
Через півтора місяці перець можна їсти.