Готуємо натуральне підживлення для великого врожаю помідорів

Томати вступають в найактивнішу пору своєї вегетації. Вони починають цвітіння. Зараз їм, як ніколи, потрібні поживні елементи. Саме зараз витрата поживних речовин найінтенсивніша. Рослини продовжують активне зростання, нарощування листового апарату. Також залягали бутони і вже починається активне цвітіння, після чого почнеться утворення зав’язі і ріст плодів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Саме зараз ми можемо допомогти нашим рослинам, внісши кореневу підгодівлю. Це може бути підгодівля мінеральними добривами. Це швидко, просто, ефективно.

Але не менш ефективною буде й органічна підгодівля, яку можна зробити своїми руками з природних компонентів.

До складу рецепта входять такі складові, які в повній мірі забезпечать ваші рослини такими основними макроелементами, як азот, калій, кальцій, а також іншими мікроелементами.

Рецепт для приготування 200 літрів настою. Але ви завжди можете приготувати за цим рецептом потрібну для ваших рослин дозу, пропорційно скоротивши кількість компонентів.

Приготування

У бочку об’ємом 200 літрів насипаємо одну третину кропиви, туди ж додаємо відро коров’яку або свіжого курячого посліду, 2 лопати попелу, 2 кг. дріжджів. Крім цього додаємо 3 літри сироватки. Добре перемішуємо. Ємність з настоєм повинна знаходитися в такому місці, щоб на неї потрапляли сонячні промені хоча б пів дня. Щоб дріжджі могли працювати. Настоюємо це все 2 тижні.

Застосування

Отриманий склад розбавляємо водою в пропорції 1:10 (літрова банка на відро) і підливаємо під корінь рослини один раз в 7-10 днів.

Ось така відмінна натуральна підгодівля для томатів та інших овочів без хімії.

Після такої підгодівлі помідори будуть здоровими, міцними і врожай вас порадує.