Коли мені хочеться особливо смачних котлет, я готую їх в духовці, а до них смачний соус
Останнім часом, намагаюся, страви побільше запікати в духовці, а не смажити на сковорідці, адже так виходить менш жирно. Пропоную альтернативу звичним котлетам на сковорідці. А особливу пікантність їм додасть соус, який ми приготуємо сьогодні на додаток до котлет, у нас цей соус “з’їдається великими ложками”.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Фарш будь-який (у мене 750 гр.)
- Хліб – 1 скибочка
- Молоко (для замочування хліба, мл. 100) можна замінити водою
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль приблизно – 0.5 ч. л. (Краще за смаком)
- Чорний мелений перець – за смаком
- Борошно – для обвалювання (у мене кукурудзяна)
Як приготувати котлети в духовці
Хвилин за 5 до початку готування замочити шматочок хліба.
Тепер беремо цибулину і подрібнюємо звичним методом. Я разом з хлібом відправлю в блендер і в підсумку вийде однорідна маса, можна використовувати м’ясорубку або просто цибулю дрібно нарізати.
Відправляємо суміш цибулі в фарш, солимо і перчимо до смаку, добре перемішуємо.
Трохи фарш відбиваємо і формуємо котлети.
Обвалюємо у борошні або сухарях і відправляємо на деко. Деко я завжди застеляю папером для випічки.
Відправляємо в духовку розігріту до 170 градусів, до готовності, хвилин на 50 точно.
Якщо у Вас фарш яловичий або курячий, можна відразу після приготування, ще гарячі, змастити вершковим маслом.
Соус:
- 120 гр. густої сметани (будь-якого % жирності)
- 120 гр. майонезу
- 1 ч. л. (неповна) зернової гірчиці
- 1 середній маринований огірок
- сіль, перець за смаком
- 2 зубчики часнику
- 0.5 ч. л. лимонного соку
- кріп або петрушка (кілька гілочок)
- 1 ч. л. меду
Сметану змішати з майонезом, можна використовувати одну сметану.
Додати гірчицю, натертий на дрібній тертці маринований огірок.
Перець чорний мелений за смаком, дрібку солі і видавити зубчик або два часнику.
Так само додаємо неповну чайну ложку лимонного соку і кілька гілочок посіченої зелені у мене кріп і перемішуємо.
Можна ним полити котлети або подати окремо.