15 відмінних рецептів баклажанів з помідорами і часником
Одне з найбільш класичних поєднань – баклажани з помідорами і часником. Розповідаємо 15 кращих рецептів, як їх можна приготувати!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
1. Рулетики з баклажанів з помідорами і часником
Дуже швидка і легка страва, яка ніколи не залишиться після застілля.
Тобі знадобиться: 400 г баклажанів, 250 г помідорів, 4 ст.л. майонезу, 1 ч.л. гірчиці, 3 зубчики часнику, зелень, спеції.
Приготування: наріж баклажани тонкими пластинками і обсмажити до м’якості. Змішай майонез, гірчицю, спеції, роздавлений часник і нарізану зелень. Змасти цим соусом кожен шматочок баклажана і загорни часточки помідорів в рулети.
2. Баклажани з помідорами і часником під сиром
Не потрібно навіть нічого обсмажувати заздалегідь!
Тобі знадобиться: 500 г баклажанів, 350 г помідорів, 3 зубчики часнику, 100 г сиру, спеції.
Приготування: наріж баклажани кружечками по 1 см і виклади на деко. Присипаючи спеціями, зверху виклади кружечки помідорів, а на них – роздавлений часник і тертий сир. Запікати в духовці 30-35 хвилин при 180 градусах.
3. Запіканка з баклажанів з помідорами і часником шарами
Спробуй приготувати з різними видами сиру і спеціями.
Тобі знадобиться: 400 г баклажанів, 300 г помідорів, 150 г моцарели, 50 г сиру, 2 зубчики часнику, 1 яйце, спеції.
Приготування: наріж баклажани тонкими пластинками і обсмаж. Очисти і дрібно нарубай помідори, і злегка протушкуй їх зі спеціями і часником. Виклади шарами баклажани, помідори, моцарелу, і ще раз по колу. Останній шар – баклажани. Залий їх збитим яйцем, засип тертим сиром і запікати 25 хвилин при 180 градусах.
4. Тушковані баклажани з помідорами і часником
Простий і швидкий овочевий гарнір на кожний день.
Тобі знадобиться: 2 баклажани, 3 помідори, 1 перець, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, спеції, зелень.
Приготування: грубо наріж всі овочі і злегка обсмаж цибулю. Додай до неї перець, а через 2 хвилини – баклажани. Ще трохи обсмаж овочі, додай помідори зі спеціями, і туши під кришкою до готовності на маленькому вогні. За 5 хвилин до кінця заправ страву часником і посип нарізаною зеленню.
5. Баклажани з помідорами і часником в мікрохвильовці
Ось наскільки легко можна приготувати улюблені баклажани навіть в мікрохвильовці!
Тобі знадобиться: 2 баклажани, 200 г помідорів, 150 г сиру, спеції, 1 пучок зелені, 5 зубчиків часнику, оливкова олія.
Приготування: розітри олію, зелень, часник і спеції в зелений соус. Наріж баклажани кружечками і відправ їх в мікрохвильовку на 6-8 хвилин при потужності 600 Вт. На кожен кружечок виклади скибочки помідора і соус, присипаючи сиром і відправ в мікрохвильовку ще на 2-3 хвилини.
6. Баклажани з помідорами і часником на сковорідці
Для смаження радимо використовувати оливкову олію – вона ідеально підходить до цієї страви.
Тобі знадобиться: 400 г баклажанів, 400 г помідорів, 3 зубчики часнику, 0,5 пучка базиліка.
Приготування: Наріж баклажани половинками кружечків, обсмаж і виклади на серветку. Довільно подрібни помідори, додай часник і січений базилік, і протушкуй 5-7 хвилин, помішуючи. Поверни в сковорідку баклажани і готуй все разом ще 5-10 хвилин.
7. Баклажани з помідорами, часником і фаршем
Повноцінна основна страва, для якої не потрібен окремий гарнір.
Тобі знадобиться: 200 г баклажанів, 100 г помідорів, 80 г цибулі, 150 г фаршу, 5 зубчиків часнику, 40 г сиру, спеції, зелень.
Приготування: розріж баклажани навпіл, зроби на м’якоті глибокі надрізи і натри спеціями. Дрібно наріж цибулю, обсмаж з фаршем, а потім туди ж додай подрібнені помідори і зелень. Обсмаж баклажани зрізом вниз, переверни, виклади на них начинку, а потім смаж під кришкою ще 5 хвилин. Посип нарізаним часником і тертим сиром, і готуй ще 2 хвилини.
8. Баклажани з помідорами і часником на зиму
Як можна обійтися без зимових заготовок в розпал сезону овочів?
Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 8 зубчиків часнику, 250 мл соняшникової олії, 1 ст.л. солі, 2 лаврові листки, 5 горошин перцю, 2 ст.л. оцту.
Приготування: провари баклажани близько 15 хвилин в солоній воді, охолодити і наріж кружечками, а потім обсмаж. Помідори наріж кільцями, а часник дрібно посічи. Виклади в банки шарами баклажани, часник і помідори, розклади спеції. Змішай сік від смаження з олією і оцтом, залий заготовки і закатай.
9. Баклажани з помідорами, часником і грибами
Найкраще виходить з лісовими грибами або з гливами.
Тобі знадобиться: 3 баклажана, 200 г грибів, 1 цибулина, 1 перець, 200 г помідорів, 5 зубчиків часнику, спеції.
Приготування: провари гриби 10 хвилин в киплячій воді і наріж, а потім обсмаж їх з цибулею. Додай грубо нарізані баклажани, а коли вони стануть золотистими – перець. В самому кінці додай помідори, часник і спеції, і доведи до готовності під кришкою.
10. Баклажани з помідорами, часником і сметаною
Як і багато інших страв з баклажанів, ця буде смачною і в гарячому, і в холодному вигляді!
Тобі знадобиться: 1 баклажан, 1 помідор, 2 зубчики часнику, 3 ст.л. сметани, спеції і зелень.
Приготування: наріж баклажани кубиком, обсмаж до золотистого кольору і приправ. Змішай сметану, нарізаний часник і подрібнений в блендері помідор. Залий соусом баклажани, туши до готовності і посип зеленню.
11. Салат з баклажанами, помідорами і часником
Соковитий і ніжний овочевий салат на обід або вечерю.
Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 помідори, 2 зубчики часнику, 1 пучок базиліка, спеції, 1,5 ст.л. оливкової олії.
Приготування: наріж баклажани четвертинками від кружечків, залий гарячою водою, посолити і відварити 10-15 хвилин. Злегка відіжми і дай охолонути. Додай грубо нарізані помідори, січений базилік і роздавлений часник, а перед подачею приправ і скропи олією.
12. Мариновані баклажани з помідорами і часником
Чим більше різної зелені – тим краще!
Тобі знадобиться: 800 г баклажанів, 800 г помідорів, по 1 пучку кропу, кінзи і петрушки, 1 головка часнику, спеції і трави, 0,5 склянки соняшникової олії, 2 ст.л. оцту.
Приготування: наріж баклажани соломкою і провари в киплячій воді 5 хвилин. Дрібно наріж помідори, зелень з часником, і перемішай всі інгредієнти. Додай олію, оцет і спеції, і дай настоятися під пресом хоча б 3 години.
13. Баклажани з помідорами, часником і куркою
Ще один рецепт прекрасної овочевої запіканки з м’ясом.
Тобі знадобиться: 500 г курки, 2 баклажана, 2 помідори, 3 зубчики часнику, 150 г сиру, зелень, 2 ст.л. майонезу, спеції.
Приготування: наріж баклажани пластинками і обсмаж пару хвилин з кожного боку. Тонко наріж курку, подрібни зелень і часник, а помідори поріж кільцями. Виклади шарами баклажани, курку, баклажани, помідори, зелень з часником, майонез і тертий сир. Запікати 40 хвилин при 180 градусах.
14. Баклажани з помідорами, часником і картоплею
Варіація на тему улюбленої закуски кружечками, але тепер ще й з картоплею!
Тобі знадобиться: 3 баклажана, 6 картоплин, 3 помідори, 100 г сиру, 4 зубчики часнику, 4 ст.л. майонезу, спеції.
Приготування: наріж баклажани кружечками і обсмаж з двох сторін. Точно так само наріж картоплю, присипаючи спеціями і виклади в форму. Змасти картоплю майонезом і засип роздавлений часник. Зверху уклади баклажани, а на них – кружечки помідорів. Засип все тертим сиром і запікати під фольгою 40 хвилин при 180 градусах.
15. Баклажани з помідорами, часником і горіхами
І ще трохи класики!
Тобі знадобиться: 2 баклажани, 6 помідорів, 1,5 склянки грецьких горіхів, 1 пучок кінзи, 4 зубчики часнику, по 20 г кропу і базиліка, спеції.
Приготування: наріж баклажани пластинками, а помідори – часточками, і відправ все в духовку на 20 хвилин при 200 градусах. Подрібни в блендері горіхи з часником і зеленню, а в разі потреби додай оливкову олію для консистенції. Виклади на баклажани горіхову начинку, помідор, і заверни рулетики.