Бочкові огірки для олів’є, розсольнику і вінегрету. На зиму огірочки, то що треба
Огірочки виходять саме такими, як були раніше з бочок: з легкою кислинкою, ароматом зелені, смачним маринадом. Вони прекрасно підходить в якості окремої закуски і як продукти для салату.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки;
- вода, 1 л;
- сіль, 100 г;
- часник, зелень, спеції за смаком.
Процес приготування бочкових огірків
Огірки промиваємо і, якщо необхідно, заливаємо на кілька годин чистою, холодною водою.
У холодній воді розчиняємо сіль.
Порада: пропорції води і солі робіть, виходячи з кількості своїх огірків.
У чисті банки розкладаємо пучки зелені (хрін, кріп, парасольки, листя смородини і вишні, тощо), перець горошком і запашний, зубчики часнику
Укладаємо огірки в банки і заливаємо розсолом по саме горло. На 2 л банку йде 1 л розсолу.
Накриваємо кришками і залишаємо на 3 дні в теплому приміщенні в піддоні.
В процесі бродіння розсіл буде витікати, потрібно додавати. Коли на огірках з’явиться білий наліт – процес бродіння закінчився.
Виливаємо розсіл і наливаємо чисту воду, інтенсивно струшуємо і зливаємо. Промиваємо овочі до тих пір, поки білий наліт повністю не змиється.
Заливаємо банки холодною і чистою водою, закручуємо кришками і відправляємо на зберігання в підвал.
Відразу огірки не пробую, в них багато солі. Можна спробувати через місяць.