Замість пиріжків! Вся сім’я полюбила: коржі на сковорідці з різними начинками
Смачні коржі на кефірі з різними начинками готуються просто і швидко, без зайвих турбот. Змінюючи продукти для наповнення коржів, можна кожного разу подавати нову страву.
Про це пише Мій Світ, за матріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 300 мл;
- сіль і сода по 1 ч.л;
- борошно, близько 400 г;
- масло вершкове.
Для приготування начинки необхідно:
- цибуля, 250 г;
- фарш, 300 г;
- сіль, перець, спеції, зелень;
- сир сулугуні, 125 г.
Процес приготування коржів
У цій начинці ви можете взяти і звичайний сир, будь-який на свій смак. Смачно виходить навіть з плавленим.
Цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо на соняшниковій олії до готовності.
Додаємо до цибулі фарш і добре перемішуємо, щоб маса не зібралася грудкою.
Солимо і перчимо, додаємо будь-які спеції за смаком, в самому кінці – дрібно порізану зелень. Знімаємо з плити охолоджуватися.
Теплий кефір, можна нагріти на плиті, солимо і додаємо соду.
Порада: добре перемішайте соду в кефірі, щоб вона рівномірно розійшлася.
Всипаємо частинами борошно і вимішуємо руками.
Борошна може знадобитися трохи більше, але не забивайте масу.
Тісто має бути м’яким і не липким, можна змастити олією.
Накриваємо тісто і залишаємо на 30 хвилин на столі.
Розкачуємо тісто на посипаному борошном столі. Ділимо його на 6 частин або менше, більше.
Розкатуємо кожну частину в тонкий корж. У фарш додаємо тертий сир, перемішуємо.
Викладаємо начинку, формуємо коржик, прокатуємо трохи качалкою, щоб прибрати повітря.
Обсмажуємо на сухій сковорідці з двох сторін до рум’яної скоринки.
Складаємо стопкою, змащуючи вершковим маслом.
Коржі виходять дуже м’якими, тісто не товсте, начинка прекрасно відчувається. Подаю в гарячому і в холодному вигляді.