Смачніше будь-якого кетчупу. Моя гостра заготовка на зиму

Ідеальна гостра закуска до м’яса, риби, курочки, пельменів і взагалі до будь-яких страв. А готувати простіше простого. Рецепт зовсім не складний, а результат вище всяких похвал.

Про це пише Мій Світ, за матріалами Скарбничка рецептів

Я кожен сезон ось уже на протязі декількох років заготовлюю кілька десятків баночок з цієї закускою і до весни не залишається жодної.

Необхідні продукти:

  • Свіжі помідори – 3 кг;
  • Перці болгарські – 1 кг.
  • Морква – 500 г;
  • Гострий перець чилі (зелений або червоний) – 1 штука;
  • Часник – 5 – 6 часточок;
  • Олія соняшникова – 200 мл;
  • Перець чорний мелений – 1,5 чайні ложки;
  • Перець червоний мелений – 1,5 чайні ложки;
  • Сіль велика – 3,5 столові ложки.

Як приготувати гостру заготовку

Спочатку підготуйте овочі:

  • вимити;
  • очистити;
  • видалити насіння і плодоніжки;
  • зрізати пошкоджені місця.

Все скласти в блендер і прокрутити до отримання однорідної маси.

Якщо блендера немає, то доведеться все подрібнювати на м’ясорубці, це набагато довше.

Суміш з овочів перелити в відповідного розміру каструлю і поставити на невеликий вогонь. Відразу додати олію , поперчити (чорним і червоним перцями), посолити.

Коли суміш почне кипіти, газ зменшити на мінімум і варити 30 хвилин.

Необхідно стежити за процесом, перемішувати час від часу, інакше є ризик, що на дні овочева суміш може підгоріти.

Через півгодини розлити суміш в стерилізовані банки, щільно закрити (закатати).

Смачніше будь-якого кетчупу. Моя гостра заготовка на зиму

Зберігати в погребі або на нижній полиці холодильника. Смачного!