Запікаю молоду картоплю в духовці з хрусткою скоринкою. Виходить смачно, а головне просто
Існує безліч страв, які готують з картоплі. Але найулюбленішим у багатьох є молода картопля, запечена в духовці. У шкірці містяться корисні мікроелементи, тому молоду картоплю краще не чистити, а помити за допомогою жорсткої губки.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Картопля запечена в духовці з золотистою скоринкою стане прикрасою будь-якого столу. Крім того, вона є відмінним гарніром.
Картопля виходить ароматною і дуже смачною, а її серединка настільки ніжна і м’яка, що просто тане в роті.
Необхідні продукти:
- картопля молода – 1 кг .;
- соняшникова олія – 80 мл .;
- часник – 4 зубчики;
- приправа для картоплі – 1 ч.л .;
- сіль за смаком;
- чорний мелений перець за смаком.
Ще знадобиться зелень при подачі вже готової картоплі.
Як приготувати молоду картоплю
1. Картоплю дуже добре вимити, але чистити не потрібно. Якщо вона у вас невелика, то можна залишити цілком. Якщо побільше – розрізати навпіл, щоб прискорити час приготування. Але мені подобається дрібна картопля, запечена цілком!
2. Перекласти картоплю в глибоку миску і влити олію.
3. Потім додати сіль, чорний мелений перець за смаком смаку і приправу для картоплі. Ретельно все перемішати. Це можна робити руками, ложкою або накрити миску кришкою і добре потрясти.
4. Часник пропустити через прес і так само додати до картоплі.
5. Деко застелити пергаментним папером або силіконовим килимком, щоб уникнути «прилипання» овочів до поверхні. Викласти в один шар половинки картоплі шкіркою вниз.
6. Запікати в заздалегідь розігрітій духовці на 180º близько 30 хвилин. Картопля повинна покритися рум’яною скоринкою, а в середині стати м’якою.
Перевіряти потрібно ножем або виделкою, чи розм’якшилися вони. Точний час запікання буде залежати безпосередньо від самої духовки, а так само від сорту і розміру бульб.
Посипати страву перед подачею дрібно нарізаною зеленню.
За бажанням можна також посипати кунжутним насінням. Це шалено смачно! Смачного!