Солодкий перець з олією і медом на зиму
Якщо порівнювати маринований болгарський перець і перець з медом, то останній, звичайно, смачніший. Мед вносить у смак перцю щось таке приємне солодкувате, пряне.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Найкраще з медом консервувати червону ротунду – м’ясисті круглі перці. Але і звичайний червоний перець теж смачний.
Продукти для 5 півлітрових баночок:
- Перець червоний солодкий – 3 кг
- Вода – 0,5 л
- Олія соняшникова – 200 г
- Мед – 4 ст. ложки
- Сіль – 2 ст. ложки
- Цукор – 2 ст. ложки
- Оцет 9% – 100-120 мл (оцтової есенції 70% – 1 ст. ложка)
Спеції:
- Лавровий лист – 5-8 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Перець чорний горошком – 10 шт
- Гвоздика – 5 бутонів
Як приготувати перець на зиму:
Перець миємо, розрізаємо і очищаємо від насіння.
Нарізаємо перець великими шматочками і викладаємо у велику каструлю. Змішуємо перець з олією, медом, водою, сіллю і цукром. Спеції я зав’язала в марлю.
Ставимо каструлю на помірний вогонь. Дерев’яною лопаткою мішаємо перець, тому що нижні шари будуть нагріватися швидше.
Поступово весь перець прогріється, осяде і буде в маринаді. Кип’ятимо його не більше 5-7 хвилин. В кінці додаємо оцет.
Розкладаємо гарячий перець з маринадом в підготовлені стерилізовані банки і закриваємо. Стерилізувати на водяній бані не обов’язково. Смачного!