Квасимо огірки холодним методом – бочкові огірки в звичайних банках
Плюсом цього рецепта є те, що нічого не будемо кип’ятити і стерилізувати. За основу візьмемо старовинні рецепти квашених огірків, але готувати будемо не в дубових бочках, а в самих звичайних скляних банках. Закатувати банки теж не будемо. Закриємо їх звичайними капроновими кришками.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Отже, на кожну банку об’ємом в 3 літри візьмемо 2 листи хрону (саме листа, а не кореня), 3 – 4 листи вишні, 2 парасольки кропу середнього розміру з насінням, трохи гострого перцю – шматочок стручка, 2 великих зубці часнику, 2 лаврових листа і кілька горошин чорного перцю. При бажанні можна додати кілька листочків чорної смородини – вони додадуть огіркам особливий аромат.
Всі спеції і листя промиваємо і укладаємо на дно банок. Банки, звичайно ж, теж ретельно миємо, як і огірки. При цьому огірки слід брати свіжі – в ідеалі прямо з грядки. Чим свіжіші огірки, тим смачніший вийде кінцевий продукт. Огірки попередньо вимочуємо в холодній воді протягом 2 – 3 годин, міняючи воду двічі. Укладаємо їх в банки досить щільно.
Тепер візьмемо дистильовану воду. Раніше огірки заливали джерельною водою, але в сучасному світі таку воду вже не знайти, особливо в умовах міста. У дистильованій воді розчиняємо сіль – 3 повні столові ложки в розрахунку на одну банку об’ємом в 3 літри. Беремо звичайну кам’яну сіль, так як йодована сіль для квашення огірків не підходить.
Заливаємо банки приготованим розсолом, закриваємо капроновими кришками і відразу ж прибираємо в темне холодне місце – найкраще в підвал або в льох. Готові такі огірки будуть через місяць. Можна квасити огірки в банках меншого об’єму, але термін приготування при цьому залишиться таким же – один місяць.