Простий рецепт консервації болгарського перцю. Стоїть всю зиму без стерилізації, як свіжий
Один з найбільш вдалих рецептів – завдяки своїй простоті, мінімуму продуктів, перець виходить зі свіжим ароматом і смаком, а додавання меду, робить перець взагалі унікальним.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Продукти на 3 баночки по 0.5 л:
- перець солодкий, 1 кг;
- часник, 6 зубчиків;
- мед, 3 ст.л;
- вода, 750 мл;
- олія соняшникова, 40 мл;
- сіль, 1.5 ч.л;
- перець горошком, 0.5 ч.л;
- оцет 9%, 40 мл;
- лавровий лист, 3 шт;
- паприка солодка, 2/3 ч.д.
Як консервувати болгарський перець:
Перець промиваємо, видаляємо все зайве і ріжемо смужками.
Баночки стерилізуємо і укладаємо в них смужки перцю.
Часник ріжемо часточками і укладаємо на перець.
Заливаємо кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 5 хвилин.
Зливаємо воду і заливаємо баночки знову кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
Зливаємо воду, змішуємо з медом, сіллю, оцтом і олією, доводимо до кипіння, варимо пару хвилин, додаємо інші спеції, паримо ще пару хвилин і заливаємо маринад в баночки.
Закручуємо кришки, перевертаємо баночки, вкутуємо і залишаємо остигати.
Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Я часто за цим рецептом роблю ще цілі консервовані перці, які взимку використовую для фарширування. Виходить дуже смачно і ароматно, всій родині подобається.