Пісочний торт з арахісом і кремом на основі згущеного молока

Смачний торт з пісочною основою, арахісом і кремом на основі згущеного молока.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Продукти:

Коржі:

  • Борошно – 250 гр.
  • Вершкове масло – 150 гр.
  • Підсмажений арахіс – 130 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.ложка
  • Сіль – дрібка

Крем:

  • Згущене молоко (можна варене) – 1 банка
  • Вершки 33% – 300 мл.

Як приготувати пісочний торт:

Готуємо коржі. Розм’якшене вершкове масло збити протягом 2-3 хвилин до білого. Далі додати цукор, сіль і ще раз добре збити. Додати яйце і знову збивати 2-3 хвилини на високих оборотах.

Підсмажений і очищений арахіс подрібнити в кавомолці в дрібну крупку і додати до масляної суміші, добре перемішати лопаткою. Просіяти до інгредієнтів борошно з розпушувачем і швидко замісити м’яке пісочне тісто.

Скачати тісто в поліно і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин. Через цей час розділити тісто на 8-9 частин і включити духовку на 180 градусів. Розкачати шматочок тіста на пергаменті, присипавши трохи борошном в дуже тоненький круглий пласт.

Далі формою або кришкою від каструлі вирізати коло і відправити його в духовку на 3-4 хвилини. Обрізки від коржів також випікати для подальшого використання в якості присипання боків торта. Потрібно уважно стежити за коржами, як тільки підзолотяться краї – можна виймати. Так випекти всі решту пісочні коржі.

Готуємо крем. Збити вершки до пишної повітряної маси, поступово додати згущене молоко і добре пропрацювати масу міксером.

Збираємо торт. Коли коржі охололи, зібрати торт у формі, чергуючи крем і пісочні коржі. Прибрати торт в холодильник на ніч для просочення. Далі обсипати торт крихтою від обрізків, меленим арахісом або тертим шоколадом. Смачного!

Не вдається скопіювати.