Смачні та хрусткі огірки на зиму. Рецепт маринування простий

Такі мариновані огірочки на зиму виходять ароматними, хрусткими. Подаю просто до столу і використовую в різних салатах. Рецепт простий і швидкий.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки, 650 г;
  • цибуля, третина цілого;
  • морква, 5 кружечків;
  • перець гострий на смак, естрагон, листя хрону та інша зелень;
  • сіль і цукор по 30 г;
  • оцет 9%, 20 мл;
  • банку 1 л.

Процес приготування

Огірки промиваємо і якщо вони мляві, давно куплені, заливаємо на кілька годин чистою і холодною водою.

Відрізаємо хвостики і укладаємо овочі в чисті банки разом з морквою, цибулею, часточками часнику і зеленню, усіма спеціями.

У банки насипаємо сіль і цукор, вливаємо оцет і наливаємо воду.

У каструлю кладемо рушник і ставимо банки, накриті кришками.

Наливаємо в каструлю воду по плечики банок.

Стерилізуємо з моменту закипання протягом 7 – 10 хвилин.

Виймаємо банки, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.

Зберігати заготовку в підвалі або в коморі.

Смачні та хрусткі огірки на зиму. Рецепт маринування простий

Не вдається скопіювати.