Смачні та хрусткі огірки на зиму. Рецепт маринування простий
Такі мариновані огірочки на зиму виходять ароматними, хрусткими. Подаю просто до столу і використовую в різних салатах. Рецепт простий і швидкий.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки, 650 г;
- цибуля, третина цілого;
- морква, 5 кружечків;
- перець гострий на смак, естрагон, листя хрону та інша зелень;
- сіль і цукор по 30 г;
- оцет 9%, 20 мл;
- банку 1 л.
Процес приготування
Огірки промиваємо і якщо вони мляві, давно куплені, заливаємо на кілька годин чистою і холодною водою.
Відрізаємо хвостики і укладаємо овочі в чисті банки разом з морквою, цибулею, часточками часнику і зеленню, усіма спеціями.
У банки насипаємо сіль і цукор, вливаємо оцет і наливаємо воду.
У каструлю кладемо рушник і ставимо банки, накриті кришками.
Наливаємо в каструлю воду по плечики банок.
Стерилізуємо з моменту закипання протягом 7 – 10 хвилин.
Виймаємо банки, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.
Зберігати заготовку в підвалі або в коморі.