Домашня шинка з рульки. Смакота за 90 гривень і без маринування
Домашня шинка з рульки в рази краща магазинних делікатесів, при тому, що використовується не найпопулярніша частина туші. А тому і недорого зовсім. В останній раз, наприклад, мені рулька в півтора кілограма обійшлася в 90 гривень. Купували ввечері, продавець зробив невелику знижку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Перевага цього варіанту в тому, що м’ясо я не мариную, як це робиться в класичних рецептах шинки. Незважаючи на це, виходить дуже смачна і ніжна шинка.
Необхідні продукти:
- свиняча рулька – 1 шт .;
- одна середня цибулина;
- одна середня морква;
- сіль – 1 столова ложка з гіркою;
- запашний горошок – 5 шт;
- лавровий лист – 2 шт .;
- часник – 5 зубчиків
Покроковий процес приготування:
Рульку треба добре помити. Пошкребти ножем, щоб прибрати все непотрібне, раптом погано обпалена. На кілька годин я опускаю її в холодну воду.
Далі все просто, готую я все в мультиварці, тому через півтори години вже можна збирати рульку в рулет.
Укладають рульку в чашу мультиварки, закладаю неочищену цибулину і очищену морквину. Додаю сіль, запашний горошок і лавровий лист.
Ставлю варитися м’ясо в режимі пароварки на годину. Через годину випускаю пар, але м’ясо з бульйону не дісталося, так м’ясо буде соковитіше. Через півгодинки, коли рулька трохи охолоне, виймаю її.
Якщо мультиварки немає, можна проварити рульку на дуже повільному вогні. Після закипання 2-3 години. Треба дивитися за тим, як м’ясо відділяється від кістки.
Розкладаю на столі харчову плівку. Роблю кілька шарів хрест навхрест. В середину викладаю відварену рульку. Розрізаю, виймаю кістки і трохи розбираю м’ясо на великі волокна.
Треба все розкласти так, щоб шкурка була внизу, а з м’яса сформувався прямокутний пласт.
Можна м’ясо ще спробувати і якщо не вистачає солі, трохи присолити додатково. М’ясо перчу, викладаю подрібнений часник по периметру всього пласта і все акуратно загортаю в рулет.
Загортаю по можливості так, щоб не було отворів, щоб сік не витікав.
Згорнутий рулет укладаю під вантаж і прибираю на 8-10 годин в холодне місце. Увечері роблю, а на сніданок вже подаю шинку.
Шинка відмінна. Вона щільна, не розвалюється на дрібні шматки і дуже смачна.