Пару кабачків і трохи фаршу – так готую приголомшливі «літні» котлети
Цей рецепт для мене є фаворитом страв на основі кабачків. Якщо вам набридли звичайні котлети, то приготуйте їх літній варіант – з кабачками. Вийдуть вони більш соковитими, легкими і неймовірно смачними! Всі продукти коштують недорого, а результат порадує всіх без винятку!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Які продукти будуть потрібні:
- Пів кілограмів будь-якого фаршу (мені подобаються найбільше з курячим);
- Пів кілограмів молодих кабачків;
- Два яйця;
- Зелень на ваш смак;
- 100-120 г борошна;
- Спеції, чорний перчик, сіль на ваш смак;
- Олія соняшникова, щоб смажити.
Переходимо до приготування літніх котлет
Беру два молодих кабачка, які як раз важать разом півкілограма. Цього разу я теж взяла курячий фарш, але ви можете взяти будь-який інший. За бажанням можна в котлетки додати ріпчасту цибулю.
Отже, кабачки грубо тру, шкірку не зрізати. Сік не віджимаю і вам не раджу! Складаю в глибокий посуд.
Відправляю туди ж фарш, посічену дрібно зелень, вбиваю яйця і ретельно перемішую.
Просіваю в масу борошно, солю, перчу, приправляю спеціями на свій смак і ще раз гарненько мішаю. Потім злегка відбиваю фарш, щоб він став більш пластичним.
У сковорідку наливаю трошки олії, щоб дно тільки було закрито, і нагріваю. Беру столову ложку і викладаю котлетку.
Обсмажую на вогні середньої інтенсивності з однієї й іншої сторони до рум’яності під закритою кришкою.
Котлетки виходять неймовірно соковитими! Тому не варто віджимати кабачки від соку.