Раніше я віджимала сік, а тепер роблю желе з червоної смородини простіше і швидше
Ні марля, ні соковижималка мені тепер не потрібні, на кухні порядок і практично немає брудного посуду. Не втомлююся, не витрачаю багато часу, а желе готую відразу кілька баночок: взимку це так смачно – додати в йогурт, на хліб з маслом і навіть в кашу! Всі вітаміни зберігаються, тому що желе НЕ вариться, не кип’ятиться. Виходить густе, щільне, з ложки не стікає, а тримає форму. Загалом, саме клопітке – це зібрати ягоди з куща (особливо таким спекотним літом, як в цьому році).
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Як приготувати желе з червоною смородини
Ягідки відділяю від гілочок, мию холодною водою. Кладу в емальовану каструлю і ставлю на слабкий вогонь.
Перемішую смородину ложкою: нагріваючись, ягоди лопаються і виділяють сік.
До кипіння не доводжу; коли через 5-7 хвилин замість ягід в каструлі буде рідка маса з соку-насіння, прибираю з вогню.
Беру друшляк з дрібними отворами, частинами кладу в нього ягідну масу і протираю: сік стікає вниз в підставлений посуд, а насіння залишаються в друшляку (викидаю їх).
Можна використовувати сито.
Заміряю об’єм соку, щоб правильно вирахувати масу цукру.
На 1 частину соку беру 1,5 частини цукру (наприклад, 1 літр – 1,5 кілограма).
Ретельно розмішую цукор, щоб повністю розчинився. Сік загусне, стане в’язким.
Розливаю в стерильні баночки (вони повинні бути сухими), закриваю прокип’яченими кришками. Забираю в холодильник.
Через кілька днів солодкий сік перетвориться в щільне желе, ароматне і дуже смачне! Смачного!