Секрети приготування по-справжньому смачних дерунів

Хочемо поділитися з вами декількома секретами приготування справжніх смачних дерунів. Таке блюдо порадує багатьох ваших близьких і навіть гостей!

Про це пише Мій Світ, за матреіалами Наука і правда

Порада!

Тріть картоплю тільки на дрібній тертці!

Для приготування Вам знадобиться:

  • картопля – 1 кг (кількість основного інгредієнта варіюється в залежності від числа порцій);
  • цибуля ріпчаста;
  • яйце – 1-2 шт;
  • борошно – 2 ст.л;
  • сметана – на смак;
  • сіль і перець чорний – за смаком;
  • масло рослинне – для смаження.

Рецепт справжнх дерунів

Секрет перший: щоб приготувати по-справжньому смачні деруни – беріть стару картоплю. Говорячи простими словами – не варто використовувати в готуванні дерунів молоду картоплю. Причина цього в крохмалі основної сировини. Саме вона відіграє важливу роль в цій страві.

Після того, як картопля почищена – починаємо натирати його на дрібній тертці – вона так і називається, для дерунів. Крім картоплі на цій же тертці потрібно натерти і цибулю. Цибуля не дасть картоплі потемніти, ну і звичайно надасть певний смак страви. Якщо не хочете натирати вручну картоплю разом з цибулею – можете вдатися до сучасних девайсів (комбайн, м’ясорубка і інші). Але … деруни тому і вважаються дерунами, тому що від слова “дерти” на тертці, вручну.

Після того, як картопля і цибуля будуть натерті напевно в ємності буде занадто багато рідини. З нею можна попрацювати.

Секрет другий: відкиньте на сито або марлю картоплю і злийте рідину. Але не виливайте відразу рідину в раковину, вона ще може стане в нагоді. Дайте злитій рідини трохи постояти (не більше 5 хвилин). Коли час закінчиться, акуратно і дуже повільно злийте рідину. На дні ємності ви побачите білу масу, що прилипла до дна. Це буде натуральний картопляний крохмаль. Його потрібно і можна додавати до основної картопляної маси.

Майже все готово для смаження. Додайте лише пару ложок борошна, яйця, спеції (за смаком) і можна пекти деруни. Деякі кухарі додають в готову сировину для дерунів ложку сметани або молока, таке теж можливо!

Секрет третій: смажити деруни потрібно тільки на добре розпеченій сковороді і з великою кількістю рослинного масла. Запевняємо, деруни самі будуть вам підказувати коли ж ще потрібно додати порцію масла.

Секрет четвертий: коли перша порція дерунів буде готова обов’язково складайте їх на паперові рушники або кілька шарів серветок. Так, жир вбереться в деруни під час смаження майже весь вийде.

Подавати деруни потрібно обов’язково гарячими. Також в список обов’язкових добавок до дерунів входить сметана. Зверху блюдо з дерунами можна посипати зеленню. У селах готові деруни можуть подаватися з мачанкою (топлене сало, смажені реберця або м’ясо, цибулю).

Всім смачного! Сподіваємося, ми розкрили вам всі секрети цієї страви! Насолоджуйтесь самі і подайте до столу своїм гостям!