Пікантний і ситний салат зі смаком грибів — баклажани з часником на зиму
Приготуйте баклажани з часником на зиму , і чудова овочева закуска стане прекрасним доповненням до м’ясних страв і гарнірів. А можна їсти цей пікантний і ситний салат просто з хлібом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Інгредієнти:
- баклажан – 5 кг
- часник – 300 г
- кріп – 350 г
- олія – 350 мл
- вода – 3 л
- оцет – 250 мл
- сіль – 4 ст.л.
Наріжте баклажани кубиками. У каструлі змішайте воду, сіль і оцет. Доведіть до кипіння і опустіть в рідину частину баклажанів. Проваріть 3 хвилини після закипання і перекладіть на тарілку. Повторіть з рештою баклажанами.
Подрібніть кріп і часник. Додайте до баклажанів разом з соняшниковою олією. Розкладіть по стерильним банкам і трохи утрамбуйте. Кришки залийте окропом.
На дно великої каструлі покладіть серветку з тканини, налийте воду. Її температура повинна відповідати температурі закрутки. Занурте банки в воду так, щоб вона покривала ¾ банки. Накрийте кришками і стерилізуйте 15-20 хвилин після закипання.
Закатайте банки кришками, переверніть і накрийте ковдрою до повного охолодження. Зберігайте баклажани в темному прохолодному місці.