Відкритий пиріг з куркою і овочами. Ситний пиріг на перекус і обід
Всім привіт! А сьогодні я ділюся з вами рецептом відкритого пирога з куркою і овочами. Пиріг смачний, ситний і простий. Дуже багато соковитої начинки і трохи тіста. Пиріг відмінний варіант для перекусу і на обід. З овочами можна експериментувати і додавати свої улюблені і сезонні. Багато овочів різних кольорів зроблять пиріг святковим і апетитним.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
Тісто:
- Борошно – 2 ст. (320 г) + –
- Вершкове масло – 100 г
- Молоко – 1/3 ст. (80 мл.)
- Сметана – 1 ст.л
- Сода – 1/2 ч.л
Начинка:
- Куряча грудка – 1 шт. (Відварна)
- Помідор – 1 шт
- Перець – 1/2 шт.
- Кукурудза – 150 г
Заливка:
- Яйця – 3 шт
- Сметана – 2 ст.л
- Борошно – 2 ст.л
- Сіль
- Перець
Покроковий процес приготування:
Перетираємо руками між собою 100 г вершкового масла, 160 г борошна (1 ст.) і сіль за смаком. Маса повинна вийти як мокрий пісок.
Вливаємо 1/3 ст. молока (80 мл.) і гасимо в 1 ст. л сметани 0,5 ч.л соди. Перемішаємо все.
Всипаємо ще 160 г борошна (1 ст.) і замішуємо тісто. Тісто виходить дуже м’яке.
Тісто прибираємо в пакет і в холодильник на 30 хв.
Готуємо начинку. Нарізаємо дрібно одне відварене куряче філе.
Подрібнюємо 1 цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.
До курки відправляємо смажену цибулю, 1 нарізаний помідор, половину болгарського перцю і 150 г кукурудзи. Сіль і перець за смаком. Все перемішуємо і начинка готова.
Залишилося приготувати заливку. 3 яйця, 2 ст. л борошна, 2 ст.л сметани, сіль і перець. Збиваємо віночком до однорідності.
Тісто дістаємо з холодильника і не сильно тонко розкатуємо.
Переносимо тісто в форму для запікання, у мене 24 см. Формуємо основу з бортиками. Викладаємо начинку і зверху розподіляємо заливку. Ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 50 хвилин.
Ось такий гарний пиріг виходить. Яскравий, красивий і смачний.