Дякую бабусі за рецепт! Хрусткі (мариновані) огірки в неймовірному томатному соку
Огірочки виходять кисло-солодкими, пікантними, дуже ароматними та смачними!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Мариновані огірки в томатному соку на зиму
Розсіл на 1 л банку:
- Сіль – 20 г (НЕ БІЛЬШЕ!)
- Цукор – 30 г
- Оцет 70% – 4 г (НЕ ПОВНА чайна ложка!)
- Лавровий лист – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Парасольки кропу по – смаку.
- Листя хрону по – смаку.
- Перець чорний горошок по – смаку.
- Листя чорної смородини по – смаку.
- Листя вишні по – смаку.
- Томатний сік (у мене було 11 кг помідорів) – 10 л
- Огірки – 8 кг
Процес приготування:
Огірки промиваємо і заливаємо чистою водою на кілька годин. Відрізаємо хвостики.
У чисті банки розкладаємо спеції і листя зелені, хрону.
Розкладаємо огірки і часник і заливаємо банки окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
Томатний сік варимо після закипання 40 хвилин.
Зливаємо з огірків воду. Всипаємо сіль і цукор, вливаємо оцет в кожну банку.
Заливаємо огірки киплячим томатним соком і закручуємо кришками.
Перевертаємо і вкутуємо до охолодження.