До шашлику завжди готую “Часникові” грибочки. Витрачаю всього 9 хвилин на приготування
Поки шашлик на вогні потрібно обов’язково чим-небудь, так би мовити “заморити черв’ячка”.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбнчка рецептів
Для цього як не можна до речі підходить закуска під назвою “Часникові” грибочки. Легка пікантна закуска як раз для того, щоб розігрався апетит. Я використовую для її приготування невеликі печериці, всього 450 грам, які ріжу вздовж на чотири частини.
Інгредієнти:
- 450 грам печериць
- 1 цибулина
- 3-4 зубчики часнику
- 1 столова ложка соняшникової олії
- 2 чайні ложки цукру
- 1 чайна ложка солі
- 3 столові ложки оцту 9%
- 1 лавровий лист
- 3-4 горошини запашного перцю
Обов’язково додаю цибулю, ріжу її дуже тонко півкільцями.
Гриби і цибулю складаю в невелику каструлю і додаю до них 1 чайну ложку солі, 2 чайні ложки цукру, 3 столові ложки оцту 9% і 1 столову ложку соняшникової олії. Все добре перемішую і ставлю на середній вогонь. Потрібно не забути про лавровий лист і 3-4
горошини запашного перцю. Воду додавати не потрібно. Гриби під кришкою повинні провести близько 7 хвилин.
А поки гриби з цибулею закипають в каструлі я готую кріп і часник. Кріп ріжу дрібно, а часник ріжу пластинами.
До цього моменту гриби приготувались так як потрібно, можна відкрити кришку і перемішати.
До грибів додаємо кріп і часник, добре перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Потім переміщаємо каструлю в холодильник на добу. Смачного!