Знала б раніше, приготувала б більше. Рецепт кабачків по-корейськи: красивий і апетитний салатик на зиму
Заготівля виходить гострої, пікантною, хрусткою, дуже ароматною і смачною. Такий салат вам точно сподобається, продукти для нього – самі прості і доступні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки, 1.5 кг;
- морква і солодкий перчик по 3 шт;
- часник, 1 головка;
- базилік, пучок;
- коріандр, 1 ч.л;
- гострий перець за смаком;
- сіль, 1 ст.л;
- цукор, 4 ст.л;
- оцет 9% і олія соняшникова по 80 мл.
Процес приготування
Кабачки, солодкий перець і моркву ріжемо тонкою соломкою або тремо на тертці для корейської моркви.
Порада: щоб салат був не тільки смачним, але і красивим, овочі беріть різних кольорів.
Змішуємо овочі з зеленню, гострим перцем, сіллю і цукром, перцем, коріандром, паприкою і часником, оцтом.
Олія розігріваємо і поливаємо зверху спеції.
Перемішуємо і залишаємо на 3 години, періодично перемішуючи.
Розкладаємо по стерильним банкам, ущільнюємо і заливаємо соком.
Порада: паличкою прибираємо порожнечі, щоб в банках не залишалося повітря.
Накриваємо банки кришками, ставимо в каструлю на рушник і наливаємо теплу воду.
Стерилізуємо після закипання води 20 хвилин – 0.5 банки.
Закручуємо кришки, перевертаємо банки, вкутуємо до охолодження.
Зберігати салат можна в підвалі або в коморі.
Салатик виходить дуже смачним, овочі хрусткі, щільні, прекрасне доповнення до будь-якого святкового столу і просто для вечері.