Огірки на зиму без оцту, кип’ятку і стерилізації: як бочкові. Як приготувати смачні квашені огірки

Огірочки виходять дуже смачними, точно, як робили раніше в бочках. Вони відмінно підходять в якості ароматної закуски і як продукту для різних салатів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки;
  • сіль і гірчиця порошок по 2 ст.л;
  • часник, 1 головка;
  • перець горошком 15 шт;
  • зелень і гострий перець за смаком.

Процес приготування

Кількість продуктів на 3х літрову банку.

Огірки промити і, якщо овочі мляві, можна залити на кілька годин чистою, холодною водою.

У банку укладаємо листя хрону і кріп парасольки, зубчики часнику і перець горошком.

Щільно укладаємо огірки в банку.

Зверху сипем сіль і наливаємо чисту холодну воду, насипаємо гірчицю, кладемо зубчики часнику.

Огірки на зиму без оцту, кип'ятку і стерилізації: як бочкові. Як приготувати смачні квашені огірки

Накриваємо капроновою кришкою і збовтуємо.

На добу залишаємо в кімнаті, перемішуємо періодично.

Потім ставимо в прохолодне місце.

Огірки на зиму без оцту, кип'ятку і стерилізації: як бочкові. Як приготувати смачні квашені огірки

Через тиждень огірочки можна пробувати, а найкраще – через місяць. Найароматніші і смачні огірки будуть до новорічних свят, стоять вони довго і не псуються.

Не вдається скопіювати.