Огірки на зиму без оцту, кип’ятку і стерилізації: як бочкові. Як приготувати смачні квашені огірки
Огірочки виходять дуже смачними, точно, як робили раніше в бочках. Вони відмінно підходять в якості ароматної закуски і як продукту для різних салатів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки;
- сіль і гірчиця порошок по 2 ст.л;
- часник, 1 головка;
- перець горошком 15 шт;
- зелень і гострий перець за смаком.
Процес приготування
Кількість продуктів на 3х літрову банку.
Огірки промити і, якщо овочі мляві, можна залити на кілька годин чистою, холодною водою.
У банку укладаємо листя хрону і кріп парасольки, зубчики часнику і перець горошком.
Щільно укладаємо огірки в банку.
Зверху сипем сіль і наливаємо чисту холодну воду, насипаємо гірчицю, кладемо зубчики часнику.
Накриваємо капроновою кришкою і збовтуємо.
На добу залишаємо в кімнаті, перемішуємо періодично.
Потім ставимо в прохолодне місце.
Через тиждень огірочки можна пробувати, а найкраще – через місяць. Найароматніші і смачні огірки будуть до новорічних свят, стоять вони довго і не псуються.