Мої вареники завжди пишні і м’які, навіть на наступний день! Вареники на пару з вишнею
Вареники з ягодами, сиром, капустою і картоплею завжди смачнішими виходять на пару. Вони будуть пишними, м’якими, на наступний день їх можна обсмажити на розтопленому вершковому маслі і вийдуть ароматні пиріжки.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 500 мл;
- цукор, 3 ст.л;
- сіль, 0.5 ч.л;
- сода, 1 ч.л;
- яйце, 1 шт;
- борошно, 700 г;
- будь-які ягоди і інша начинка.
Процес приготування
Кефір повинен бути кімнатної температури, а краще – навіть трохи тепліший.
Змішуємо з сіллю цукром і содою, яйцем і перемішуємо до однорідності.
Частинами вводимо просіяне борошно і вимішуємо м’яке і еластичне тісто.
Порада: не забивайте тісто борошном, просто добре вимішуйте.
Накриваємо тісто і залишаємо на 30 хвилин відпочити.
Формуємо вареники з будь-якою начинкою.
Відварюємо на пару протягом 7 хвилин. Якщо ви розгортали тонке тісто, тоді буде достатньо і 5 хвилин. Але краще робіть товсті коржі, щоб вареники вийшли пишними, не протікали, добре ліпилися.
Викладати вареники можна в глибоке блюдо і змащувати вершковим маслом. При подачі поливаємо сметаною. Залежно від начинки вибирайте і соуси, варення, мед.