Мої вареники завжди пишні і м’які, навіть на наступний день! Вареники на пару з вишнею

Вареники з ягодами, сиром, капустою і картоплею завжди смачнішими виходять на пару. Вони будуть пишними, м’якими, на наступний день їх можна обсмажити на розтопленому вершковому маслі і вийдуть ароматні пиріжки.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 500 мл;
  • цукор, 3 ст.л;
  • сіль, 0.5 ч.л;
  • сода, 1 ч.л;
  • яйце, 1 шт;
  • борошно, 700 г;
  • будь-які ягоди і інша начинка.

Процес приготування

Кефір повинен бути кімнатної температури, а краще – навіть трохи тепліший.

Змішуємо з сіллю цукром і содою, яйцем і перемішуємо до однорідності.

Частинами вводимо просіяне борошно і вимішуємо м’яке і еластичне тісто.

Порада: не забивайте тісто борошном, просто добре вимішуйте.

Накриваємо тісто і залишаємо на 30 хвилин відпочити.

Формуємо вареники з будь-якою начинкою.

Відварюємо на пару протягом 7 хвилин. Якщо ви розгортали тонке тісто, тоді буде достатньо і 5 хвилин. Але краще робіть товсті коржі, щоб вареники вийшли пишними, не протікали, добре ліпилися.

Мої вареники завжди пишні і м’які, навіть на наступний день! Вареники на пару з вишнею

Викладати вареники можна в глибоке блюдо і змащувати вершковим маслом. При подачі поливаємо сметаною. Залежно від начинки вибирайте і соуси, варення, мед.

Мої вареники завжди пишні і м’які, навіть на наступний день! Вареники на пару з вишнею

Не вдається скопіювати.