Знала б раніше, приготувала б більше. Смачний салат з баклажанів і грибів в майонезі

Поєднання баклажан і грибів – це класичний смак, який виділяє такі салати. Готується він дуже просто, виходить смачно, обходиться дешево. Подаю навіть на святковий стіл.

Про це пише Мій Світ, за матералами Скарабничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани, 1.5 кг;
  • печериці, 500 г;
  • цибуля, 500 г;
  • часник, 5 зубчиків;
  • олія соняшникова, 120 г;
  • майонез, 5 ст.л;
  • сіль, 2 ч.л;
  • оцет 9%, 2 ст.л.

Процес приготування салату з баклажанів і грибів

Баклажани ріжемо шматочками. Кидаємо в киплячу, солону воду і варимо 2 хвилини. Виймаємо в сито і залишаємо стікати.

Гриби ріжемо шматочками і обсмажуємо на олії близько 10 хвилин.

Потім баклажани також обсмажуємо на олії до рум’яності.

Цибулю ріжемо кубиками і смажимо на олії.

Всі обсмажені продукти охолоджуємо. Часник натираємо на тертці.

Змішуємо всі продукти, заправляємо майонезом і оцтом, посипаємо перцем.

Знала б раніше, приготувала б більше. Смачний салат з баклажанів і грибів в майонезі

Розкладаємо салат в баночки щільно, прибираючи повітря за допомогою ложки.

Знала б раніше, приготувала б більше. Смачний салат з баклажанів і грибів в майонезі

Накриваємо кришками і стерилізуємо в каструлі після закипання 20 хвилин.

Закручуємо кришками і охолоджуємо, ставимо на зберігання в підвал або в комору.

Знала б раніше, приготувала б більше. Смачний салат з баклажанів і грибів в майонезі

Ви можете зробити такий салат і відразу подати його на стіл, але, якщо він постоїть і настоїться хоча б добу в холодильнику, він виходить ще смачніший. Подаю його з різними гарнірами, м’ясними закусками.