Холодне варення з аґрусу. На зиму просто ідеальне

У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати смачне варення без варіння. У ньому просто ідеально зберігаються всі вітаміни і в зимовий час ви зможете порадувати себе практично свіжими ягодами. Таке варення можна робити не тільки з аґрусу, а й з малини, смородини і т.д.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • 1 кілограм аґрусу
  • 1 лимон
  • 1 апельсин
  • 1.5 кілограма цукру

Покроковий процес приготування:

За допомогою овочечистки знімаємо шкірку з лимона і апельсина так, щоб не зачепити білу частину. А самі цитрусові очищаємо і видаляємо кісточки.

Всі підготовлені продукти пропускаємо через м’ясорубку з дрібними гратами. Додаємо цукор і перемішуємо. У такому вигляді залишаємо на 1 годину, періодично перемішуючи.

Отримане варення розкладаємо по банках. Закриваємо їх щільно кришками і прибираємо в холодильник на постійне місце зберігання. Якщо додати більше цукру, то таке варення можна зберігати і при кімнатній температурі.