Холодне варення з аґрусу. На зиму просто ідеальне
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати смачне варення без варіння. У ньому просто ідеально зберігаються всі вітаміни і в зимовий час ви зможете порадувати себе практично свіжими ягодами. Таке варення можна робити не тільки з аґрусу, а й з малини, смородини і т.д.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- 1 кілограм аґрусу
- 1 лимон
- 1 апельсин
- 1.5 кілограма цукру
Покроковий процес приготування:
За допомогою овочечистки знімаємо шкірку з лимона і апельсина так, щоб не зачепити білу частину. А самі цитрусові очищаємо і видаляємо кісточки.
Всі підготовлені продукти пропускаємо через м’ясорубку з дрібними гратами. Додаємо цукор і перемішуємо. У такому вигляді залишаємо на 1 годину, періодично перемішуючи.
Отримане варення розкладаємо по банках. Закриваємо їх щільно кришками і прибираємо в холодильник на постійне місце зберігання. Якщо додати більше цукру, то таке варення можна зберігати і при кімнатній температурі.