Корисні і смачні кабачки в духовці: набагато простіші і швидші, чим смажені!
Сезон кабачків завжди змушує господинь проявити море фантазії, щоб смачно і різноманітно готувати кабачки. Цей овоч дуже доступний, корисний, урожай завжди рясний, тому питання тільки один – як готувати, щоб не набрид?
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Якщо на вулиці спекотно і возитися з овочами біля плити не дуже хочеться, варто спробувати кабачки в духовці. Немає необхідності перевертати їх, стежити, щоб не пригоріли – просто відправив в духовку і все. Оригінальний смак сподобається любителям кабачків. Всі продукти беруться опционно, кількість варіюйте на свій смак і кількості гостей. Кабачки в ідеалі повинні бути молодими.
Необхідні продукти:
- кабачки;
- сир будь-який, краще твердий – опційно;
- сметана – опційно;
- яйця 1 шт;
- сіль за смаком;
- часник – 2-3 з;
- спеції за смаком.
Як приготувати кабачки в духовці
Кабачки миємо, формуємо кружками, товщина до 1 см. Відразу ж включаємо духовку розігріватися до 180 С.
Дрібно натираємо сир, окремо з’єднуємо сметану і яйце, ретельно перебиваємо, додаємо сир. Солимо соус і перчимо його.
Пропускаємо часник через прес або подрібнюємо іншим методом, додаємо до загальної маси, вимішуємо. Додаємо будь-які спеції за смаком, вимішуємо.
Текстура соусу повинна бути однорідною.
Деко застеляємо фольгою, пергаментом або змащуємо олією. Розкладаємо кабачки рядами одним шаром.
На кожному кружку розподіляємо соус так, щоб він лежав рівномірно по поверхні.
Відправляємо деко в розігріту духову шафу на 25-30 хвилин.
Кабачки можна подавати в холодному або гарячому вигляді, як гарнір або закуску до обіду і вечері.