Бабуся навчила, як спекти велику гору ажурних млинців

Млинці за цим рецептом виходять ажурними, смачними і ароматними. Готувати будемо на молоці, тоді млинці не будуть гумовими, а виходять ніжними і красивими.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко, 1 л;
  • сіль, дрібка;
  • цукор, 2 ч.л;
  • дріжджі, 20 г;
  • яйця, 2 шт;
  • олія соняшникова, 3 стл;
  • борошно, 480 г.

Процес приготування млинців

Молоко нагріваємо до теплого стану, всипаємо сіль і частину цукру, дріжджі, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин.

Яйця змішуємо з частиною цукру і віночком збиваємо до однорідності.

Вливаємо в яєчну масу тепле молоко з дріжджами і перемішуємо до однорідності.

Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Накриваємо і залишаємо на 20 хвилин.

Вливаємо олію і перемішуємо. Залишаємо ще на 20 хвилин.

Випікаємо млинці, розливаючи тонким шаром тісто на гарячій і змащеній олією сковорідці.

Складаємо млинці стопкою і змащуємо шматочком вершкового масла або скроплюємо розтопленим маслом.

Бабуся навчила, як спекти велику гору ажурних млинців

Можна просто подавати зі сметаною або зробити начинку і скрутити трубочки. Наприклад, з сиром, шоколадною пастою, м’ясною або грибною начинкою, картоплею і т.д. на ваш смак.

You cannot copy content of this page